Tóbiás: A Fidesz az utolsó kegyelemdöfést viszi be

Vágólapra másolva!
Az MSZP elnöke szerint a kormány szétzilálta a szociális ellátások rendszerét. Tóbiás József szerint fel kell tenni azt a kérdést, hogy ki fog gondoskodni azokról az emberekről, akik a munkájuk alapján szerzett bérből nem tudnak megélni.
Vágólapra másolva!

Tóbiás József azt mondta: „a Fidesz az utolsó kegyelemdöfést viszi be” azzal, hogy március 1-jétől megvonta a közgyógyellátásra az önkormányzatoknak biztosított „százmilliárd forintot”, majd a lakhatási támogatást is kivezeti.

A szocialista politikus szerint fel kell tenni azt a kérdést, hogy ki fog gondoskodni azokról az emberekről, akik a munkájuk alapján szerzett bérből nem tudnak megélni. Eddig ez az önkormányzatok feladatkörébe tartozott, most magukra maradnak – tette hozzá.

Megszűnt munkahelyek

Az MSZP elnök-frakcióvezetője hangsúlyozta: ha van 3,5 százalékos gazdasági növekedés, ha van arra pénze az államnak, hogy az Erste Bankban vásároljon 15 százalékos tulajdonrészt 150 milliárd forintért, akkor

Tóbiás József szerint a kormány szétzilálta a szociális ellátások rendszerét Fotó: Polyák Attila - Origo

Tóbiás József a gazdaság állapotát rossznak ítélte, mert azt szerinte

jellemzik, a külföldi tőke nem áramlik be, a belső gazdaság nem növekszik.

Csökken a közmunkások száma

Az MSZP elnöke elfogadhatatlannak nevezte, hogy „a mai belügyminiszteri rendelet azt mondja, hogy augusztustól felére csökkenti a közmunkára szánt létszámot”. Mit fogunk mondani szeptemberben még annak a másik közel 40-50 ezer embernek? - tette fel a kérdést.

„Ezért állítjuk azt, hogy a szociális rendszer utolsó végvárait, ami az önkormányzati szinten még megjelent, azt is szétzilálja, szétveri a kormány” - fogalmazott.