Lemondott Patyi Gergely IM-államtitkár

Patyi Gergely államtitkár beszél felszólal Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY Budapest, 2015. február 26.
Patyi Gergely, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára napirend előtti kérd
Budapest, 2015. február 26. Patyi Gergely, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára napirend előtti kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. február 26-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Benyújtotta lemondását Patyi Gergely, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán. 
Vágólapra másolva!

Patyi Gergely azt írta közleményében: a személyét ért "megalapozatlan és méltatlan támadásokra", valamint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarával kapcsolatos változások kiemelt jelentőségére tekintettel benyújtotta lemondását, a személyes szakmai céljait "a tágabb értelemben vett igazságszolgáltatás iránti közbizalom helyreállítása alá" rendeli.

Patyi Gergely az őt ért "megalapozatlan és méltatlan támadások" nyomán adta be lemondását Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Hozzátette: az általa vezetett igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkárság az elmúlt hónapokban színvonalas szakmai munkát végzett, és "több évtizedes, a teljes magyar társadalommal szemben fennálló adósságokat rendezett".

Összeférhetetlenség

Az Origo írta meg, hogy az államtitkár ismerősének cégével világíttatja át a végrehajtói kamara informatikai rendszerét az Igazságügyi Minisztérium. A vizsgálatot épp az összeférhetetlenségek miatt és a szervezetet ért panaszokra reagálva rendelték el, mielőtt egy eddig tetszhalott cég kapta volna meg a megbízást.

Megtudtuk, hogy 5,6 millió forintot fizetett volna az Igazságügyi Minisztérium a Patyi Gergely államtitkár ismeretségi körébe tartozó vállalkozónak a végrehajtói kamara informatikai átvilágításáért. A teljes átvilágítás 20,1 millió forintba került volna.