Mindent eltüntetett a szellemkamion

elfogás
Vágólapra másolva!
Rengeteg fuvart vállalt egy cég, a több tonnányi húsnak, bútornak, szeszes italnak azonban mindig nyoma veszett. A felfegyverzett csalókat a TEK kommandósai kapták el.
Vágólapra másolva!

Szellemkamion járta Magyarország és Románia útjait, egy betéti társaság számos fuvart vállalt, de a rakomány sosem érkezett meg az adott címre.

Hova lett a hús?

Először egy romániai társaság tett bejelentést a magyar hatóságoknak, mert az ajkai székhelyű bt. kamionja 20 tonna fagyasztott húst vitt el tőlük, de az áru útközben eltűnt. Nyomozás közben derült ki, hogy a szállítmányozó cég másokat is átejtett, raklap számra loptak bútort, csokoládét és szeszes italt.

A kerítésen mászva jutottak be a rendőrök és kommandósok Forrás: police.hu

Mindent hamisítottak

A csaló cég a fuvarokat hamis rendszámmal, forgalmi, vezetői engedéllyel és személyi igazolvánnyal intézte, az árut eddig ismeretlen helyre szállították. A trükkös fuvarokkal esetenként 3-40 millió forint közötti kárt okoztak a megrendelőknek.

Fegyver is volt náluk

A bűnözők elfogásához a Terrorelhárítási Központ felszámolóit is be kellett vetni, mivel gyanítható volt, hogy fegyver van náluk. A kommandósok végül két gázriasztó pisztolyt és egy gépkarabélyt találtak a Gödöllőn és Monoron tartott házkutatások során.

A csalássorozat négy gyanúsítottját őrizetbe vették, ellenük eljárást indított a rendőrség. Az alábbi videón az elfogásról készített másik felvétel látható, itt megmutatják, azt is, milyen árut loptak el utoljára a csalók kamionjával.