A BKV cáfolja, hogy megfélemlítené a dolgozóit

Vágólapra másolva!
A BKV visszautasítja a szakszervezetek vádjait, amelyek szerint életveszélyes a 3-as metróvonal, a dolgozókat pedig megfélemlítik. 
Vágólapra másolva!

A BKV közleményében az Egységes Közlekedési Szakszervezet vádjaira reagálva azt írja: az M3-as metró a műszaki állapotát tekintve valóban felújításra szorul, azonban még ebben a helyzetben is garantált az utasok biztonsága. Amennyiben ez nem így lenne, a BKV leállítaná a metróvonalat. A felújítás előkészítése, tervezése jelenleg is zajlik.

Cáfolják a vádakat

A közlemény szerint a metrós kollégák munkavégzéskor csak olyan feladat ellátására kapnak megbízást, amelynek elvégzéséhez rendelkeznek a szükséges képesítéssel, szakértelemmel, felkészültséggel. A BKV azt is állítja, mindig a megfelelő munkavédelmi körülmények között dolgoznak a cég alkalmazottai.

A BKV szerint éppen ezért valótlanságok azok az – egyes érdekképviseletek által hangoztatott – állítások, amelyek a dolgozók megfélemlítéséről, kényszerítéséről szólnak.

Jogi lépések

Ezeket a vádakat a BKV Zrt. vezetése határozottan visszautasítja, és egyben vizsgálja a megfelelő jogi lépések megtételének lehetőségeit. Az ilyen és hasonló kinyilatkoztatások igen káros következményekkel járnak a BKV közvélemény általi megítélésére és nagyban hozzájárulnak a társaság jó hírének csorbításához – írják.