Orbán veje visszautasítja Juhász Péter vádjait

szerelem, 2013 legszebb álomesküvői, Orbán Ráhel és Tiborcz István
Vágólapra másolva!
Tiborcz István szerint Juhász Péter Együtt-alelnök valótlan tényeket közöl, továbbá azokból valótlan tartalmú következtetéseket von le, amikor azt állítja, hogy egy olyan szlovákiai cég nyert egy tavalyi magyar közbeszerzésen, amelynek több áttételen keresztül ő is tulajdonosa. Erről Tiborcz István a Green "Investments & Solutions" Kft. tulajdonosaként küldött közleményt az MTI-hez.
Vágólapra másolva!

A cégtulajdonos Juhász Péternek arra a kijelentésére reagált, mely szerint 2014 novemberében az Országos Egészségbiztosítási Pénztár informatikai fejlesztésre kiírt pályázatát a Tiborcz István érdekeltségébe is tartozó szlovákiai Asseco Central Europe nyerte el 500 millió forintos ajánlattal.

Az ellenzéki politikus szerint ugyanis a cég többségi tulajdonosa a magyar Asseco Hungary Zrt., amely viszont 49 százalékban a TSDM Holding tulajdonában van. A TSDM Holding egyik tulajdonosa Martonyi János volt külügyminiszter fia, Martonyi Zoltán, a másik pedig a Green Investment Kft., "amelyikkel a különböző közvilágítási tendereken indult Tiborcz István".

Nem úgy van az

A cégtulajdonos az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy

és nem is rendelkezett. "Figyelemmel arra, hogy a társaságban tulajdonosi, illetőleg egyéb tárgyú érdekeltséggel nem rendelkezem, így annak esetleges nyereségéből sem részesedem, így azt is határozottan visszautasítom, hogy bárminemű adóelkerüléssel összefüggésbe hoznak" – fogalmaz a dokumentumban Tiborcz István.

Egyben felhívja a figyelmet arra, hogy az általa részben birtokolt TSDM Kft. kisebbségi tulajdonos az ASSECO Hungary Zrt.-ben, amelynek többségi tulajdonosa az ASSECO Central Europe s.a. Az ASSECO Hungary Zrt. azonban semminemű közbeszerzési eljáráson nem vett részt, így a közleményben megjelölt eljárásban sem.

Végül sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy véleménye szerint Juhász Péter több személy személyiségi jogát is megsértette és rossz hírnevét keltette valótlan információk közlésével. Ezért ebben a körben a szükséges jogi eljárásokat még szerdán elindítja.

Az Együtt is perel

Az Együtt egy közleményt is eljuttatott szerdán az MTI-hez, amelyben tudatta: hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, mert a Népszabadság információi szerint Keszthely önkormányzata szándéknyilatkozatban kötelezte magát a helyi kikötő eladására egy olyan cégnek, amely Tiborcz István érdekeltségébe tartozik.

A Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. szerdán nyilatkozatot juttatott el az MTI-hez, amelyben kiemelték, hogy a Zala Megyei Kormányhivatal vizsgálatot folytatott le az adásvételi eljárás jogszerűségéről, és megállapította, hogy jogszerű volt a kikötőt működtető cég eladásával kapcsolatos önkormányzati döntés.

Orbán Ráhel és Tiborcz István Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Az adásvétel jogszerűségét vitató további sajtótámadások okán február 17-én a Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. kérte Keszthely Város Önkormányzatát, hogy tegye meg a szükséges lépéseket, minden érintett hatóság bevonásával az ügylet teljes körű kivizsgálására.

Az önkormányzat megindította a szükséges eljárásokat, a Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. tudomása szerint a vizsgálatok legkésőbb 2015 nyarán lezárulhatnak

– áll a közleményben.

Leszögezték: az adásvételt a törvény hatálya alá tartozó, vonatkozó jogszabályok maradéktalan megtartása mellett bonyolították le. Hozzátették: "az elmúlt időszakban megjelent és a jövőben megjelenő, a valóságnak nem megfelelő állítások, szándékos csúsztatások miatt" a jogi eljárásokat megindítják.