Vácon is Orbán vejének a cége nyert

Vágólapra másolva!
Új, LED-es lámpatestekre cserélik a régieket Vác számos pontján idén nyárig, a közvilágítás korszerűsítésére a Pest megyei város csaknem félmilliárd forintot nyert uniós pályázaton.
Vágólapra másolva!

Pető Tibor, a település alpolgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a lámpatestek cseréjére kapott 496 millió 400 ezer forintnyi támogatás a projekt összköltségének 85 százalékát fedezi, a többi pénzt az önkormányzat saját forrásból biztosítja.

A munkálatokat a nyilvános pályázaton nyertes Elios Innovatív Energetikai Zrt. végzi majd, a vállalkozói szerződést a napokban írták alá. A tervezés, majd a tervek engedélyeztetése után kezdődhet a LED-es lámpatestek gyártása és szerelése – tájékoztatott az alpolgármester.

Nyárra végeznek

A lámpatesteket folyamatosan cseréli majd a kivitelező, a munkával várhatóan nyárra végeznek. Az Elios vállalta, hogy a szerelés után folyamatosan ellenőrzik majd az új lámpák működését, és ha hibát észlelnek, kijavítják.

A korszerűsítésnek köszönhetően a város az előzetes számítások alapján évente több mint 37 millió forintot tud megspórolni, ami a jelenlegi fogyasztás költségének mintegy 39 százaléka.

A leszerelt hagyományos lámpákat átvizsgálják, és a megfelelő állapotban lévőket ott helyezik el, ahol már kiépítették a közvilágítási hálózatot, csak a lámpatestek hiányoznak – közölte Pető Tibor.