Borítaná az ügynökaktákat Budaörs polgármestere

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere, Kóka János
Vágólapra másolva!
Politikai üldözöttekkel tárgyalna a budaörsi polgármester, hogy együtt követeljék az ügynökakták nyilvánossá tételét. Wittinghoff Tamás emlékeztet arra, hogy a kormány kétharmados többséggel sem nyitotta meg az aktákat, és hagyták, hogy Putyin az ellenforradalom leverését dicsőítő emlékművet koszorúzzon.
Vágólapra másolva!

Nyilvánosságra hozná az ügynökaktákat Wittinghoff Tamás, ehhez keres szövetségeseket a korábbi politikai üldözöttek köreiben.

Hiába a kétharmad?

Budaörs polgármestere közleményben emlékeztet: 25 éve történt a rendszerváltás, a kormány pedig kétharmados többséggel rendelkezik, mégsem tettek lépéseket azért, hogy feltárják a kommunista diktatúrát kiszolgáló ügynökök névsorát, adatait.

Putyin koszorúja

Azt sem nem akadályozták meg, hogy Putyin elnök olyan emlékművek tövében koszorúzzon, amelyekre frissen festették fel, hogy 1956 ellenforradalom volt – teszi hozzá a polgármester

Vlagyimir Putyin, budapesti látogatásán. Az ellenforradalmat leverő szovjet hősök emlékművét koszorúzta meg Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Nem álltak fel

Wittinghoff Tamás reagált az őt ért vádra is, miszerint a kommunizmus áldozatainak emléknapján tartott képviselő-testületi ülésen "megtagadta" a Fidesz kezdeményezte egyperces tiszteletadást. Az eset miatt a Magyar Politikai Foglyok szövetsége és négy másik volt politikai foglyokat képviselő szervezet is bocsánatkérésre szólította fel Budaörs polgármesterét, aki csúsztatásnak és hazugságnak nevezte a történtek tálalását.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere a kép jobb oldalán, Kóka János társaságában Forrás: MTI

Wittinghoff Tamás hangsúlyozta, a budaörsi képviselő-testület a szakmai munka helye – soha nem emlékeztek meg semmiféle eseményről egyperces felállással a testületben, azonban mindig megtalálták a módját, hogy leróják tiszteletüket, akár a Budaörsről elűzött németekre, akár 1956 áldozataira emlékezve.

Addig sem gondolkodnak

„Az ellenem indult igaztalan és méltatlan hecckampány szervezőinek kizárólag az a céljuk, hogy eltereljék a figyelmet a magyar társadalom valós problémáiról. Ez tipikusan a diktatúrák módszere" – fogalmaz írásos válaszában Wittinghoff Tamás. Hozzátette, az önkényuralmi rendszereknek mindig találniuk kell egy érzelmileg átélhető ügyet, amelyben gyűlölni lehet valakiket – addig sem gondolkodnak az emberek azon, hogy hová tűnnek azok a száz és száz milliárdok, amelyek az ő életkörülményeiket javíthatnák.