Először tablettákat találtak, a fegyver már ráadás volt

Vágólapra másolva!
Kábítószergyanús tablettákat, több mint húsz gramm fehér port, valamint egy maroklőfegyvert és lőszereket foglaltak le egy fóti vendéglátóhelyen, a tulajdonos ellen eljárás indult – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Vágólapra másolva!

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a tablettákat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy március 6-ai ellenőrzéskor találták, s miután az esetet jelentették, a dunakeszi rendőrök házkutatást tartottak a helyszínen. Az egyik helyiségből 40 darab kék és sárga színű, különböző ábrákkal ellátott tabletta, több mint húsz gramm fehér por, valamint egy forgótáras pisztoly és lőszerek kerültek elő. A talált anyag valószínűleg kábítószer, hogy pontosan milyen, s mennyit ér, azt szakértő vizsgálja meg majd - tette hozzá a szóvivő.

Engedélye nem volt a fegyverre

A rendőrség az ügy kapcsán előállította, majd kihallgatta a fegyvertartási engedéllyel nem rendelkező, az elvégzett gyorsteszt szerint kábítószer befolyása alatt álló, 43 éves fóti K. Györgyöt. Ellene lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés, valamint kábítószer birtoklásának alapos gyanúja miatt indult eljárás.
A férfi szabadlábon védekezik - tette hozzá Beluzsárné Belicza Andrea.