Elítélték a korrupt földhivatali ügyintézőt

Vágólapra másolva!
Két év, öt évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Járásbíróság azt a földhivatali ügyintézőt, aki 50 ezer forint ellenében jogosulatlanul adott ki adatokat az ingatlan-nyilvántartásból.
Vágólapra másolva!

A bíróság a 33 éves férfit a felfüggesztett szabadságvesztés mellett három évre eltiltotta foglalkozása gyakorlásától – tájékoztatott Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Próbára tették

A vádlott ellen a Nemzeti Védelmi Szolgálat tett feljelentést, egy megbízhatósági vizsgálat után. A férfi 50 ezer forintot vett át a szolgálat munkatársától azért, hogy hivatali kötelességét megszegve egy magánszemély tulajdonában lévő összes ingatlan valamennyi adatát a számítógépes ingatlan-nyilvántartási rendszerből lekérdezze és kiadja. A rendőrnyomozók a NVSZ munkatársaival együttműködve a pénz átvétele, és az adatok átadása után fogták el a vádlottat.

Az ügyész letöltendőt kér

A vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, a bíróság döntését tudomásul vette. Az ügyészség súlyosítás – többek között végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása - érdekében fellebbezést jelentett be, így az ítélet nem jogerős.