Találkoztunk az otthontalan lottómilliomossal

Lottómilliomos
Vágólapra másolva!
„Ezek itt alusznak velem együtt, ők is csövesek” – így élt a hajléktalanból lett lottómilliomos.
Vágólapra másolva!

Közel egy évtizedig volt hajléktalan Andraschek László. Ez idő alatt a győri vasútállomáson, majd egy hajléktalanszállón élt. Feleségével, Anikóval – aki pánikbetegsége miatt 25 éve nem hagyta el a lakását – egy szociális munkás ismertette össze.

László, miután a szállóról Anikóhoz költözött, újságkihordásból igyekezett fenntartani új családját. Kevés jövedelmük és László folyamatosan visszatérő alkoholproblémái miatt azonban nem tudták számláikat fizetni, így kilakoltatás várt rájuk. 2014 elején azonban váratlan fordulat következett be a pár életében, több mint félmilliárd forintot nyertek a Skandináv lottón.

Azóta vettek több ingatlant és egy családi házat ott, ahol korábban László újságkihordóként dolgozott. Március 8-án pedig megnyitották kávézójukat Győrben. A bevételből szenvedélybetegeket segítő alapítványt szeretnének létrehozni. A kávézóban csokoládét és üdítőt lehet kapni, alkoholt nem árulnak. Andraschek László megmutatta az Origo stábjának hol élt, mielőtt lottómilliomos lett.