Díjat kapott Simicska Lajos

Simicska Egész alakos fotó APEH bejárata ajtón kijön tábla felirat Egész alakos fotó APEH bejárata ajtón kijön tábla Budapest, 1999.augusztus 31.
Lemondott tisztségéről Simicska Lajos, az APEH elnöke. A képen: Simicska Lajos távozik hivatalából. (Bővebb i
Budapest, 1999.augusztus 31. Lemondott tisztségéről Simicska Lajos, az APEH elnöke. A képen: Simicska Lajos távozik hivatalából. (Bővebb info MTIB) MTI FOTÓ. Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Simicska Lajosnak ítélte meg az idei második Sánta Kutya díjat a Magyar Cenzúra Napjának Ünnepélyét Szervező Bizottság. 
Vágólapra másolva!

A civil testület szóvivője, Czakó Gábor közleményében úgy fogalmazott: "az elismerést a legendásan gazdag magyar káromlás szókincs egy szóra egyszerűsítőjének ítéli, mint a rágalmazás nagydoktorának".

Simicska Lajos ennek a díjnak nem fog örülni. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Félrevezették az országot

A Sánta Kutya-díjat 1996 óta azok kapják, akik a bizottság szerint félrevezetik az országot. A díjat minden péntek 13-án ítélik oda.

Idén eddig André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének – azóta távozott – ideiglenes ügyvivője kapott Sánta Kutya-díjat. Korábban megkapta Jancsó Miklós filmrendező, a Lehet Más a Politika, Gyurcsány Ferenc és Medgyessy Péter is.

Gecizés és médiaháború

A Közgép vezére február elején előbb médiaháborúról beszélt, majd miután emiatt felmondott a Magyar Nemzet vezetősége, gecinek nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt. Múlt vasárnap pedig a Mandinernek adott interjújában azt mondta, hogy a kormányfő a katonaságnál jelentett róla a titkosszolgálatoknak.