Életben van a halottnak mondott kisgyerek

Robbanás történt a XIV. kerületben
Robbanás történt a XIV. kerületben
Vágólapra másolva!
Nagyon rosszak az esélyei, de életben van az a kétéves kisgyermek, aki életveszélyesen megsérült, amikor felrobbant egy gázpalack egy zuglói társasházban csütörtökön délután. A robbanás miatt három családnak kell új lakásba költöznie.   
Vágólapra másolva!

A gyermeket már a helyszínen újra kellett éleszteni, rohamkocsival vitték kórházba. A robbanásban összesen kilencen sérültek meg, mindannyian súlyosan. Volt, akinek végtagtörései lettek, de volt olyan ember is, akit égési sérülésekkel vittek kórházba.

Robbanás történt a XIV. kerületben Forrás: MTI/Lakatos Péter

A legsúlyosabban egy kétéves kisgyermek sérült meg, koponyasérülései lettek. Az Origónak pénteken reggel a Péterffy Sándor utcai kórház egyik főorvosa azt mondta, hogy a kisgyermek életben van, de nem jók az esélyei.

Ezt később megerősítette Tóth Ferenc, a Péterffy kórház Baleseti Központjának Intézményvezető főorvosa.Tóth Ferenctől azt is megtudtuk, hogy a Péterffy kórházban még hat sérültet ápolnak, közülük öten a napokban valószínűleg hazatérhetnek.

A HavariaPress pénteken azt írta, hogy a gyermek az éjjel meghalt, csütörtökön este pedig Karácsony Gergely írta Facebook-oldalán ugyanezt. Zugló polgármestere szerint egy illegálisan használt gázpalack okozta a robbanást.

Karácsony Gergely egy péntek délutáni sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a robbanás miatt három család otthona vált lakhatatlanná. Az önkormányzat mind a három családnak biztosít egy új bérleményt a kerületben. Az egyik család már be is költözött a lakásba.

A rendőrség közveszély okozás miatt indított eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.