Leáll a Nyugati pályaudvar

Vágólapra másolva!
Az üdülési szezon közepén zárják le két hétre a Nyugati pályaudvart. A tervek szerint sok mindent javítanak majd, és a vágányokat is felújítják. 
Vágólapra másolva!

Az iho.hu információi szerint június 22. és július 6. között teljesen lezárják a Nyugati pályaudvart. A tervek szerint javítják majd a vágányokat, ellenőrzik a felsővezetékeket és a biztosító berendezéseket. A MÁV az MTI megkeresésére azt mondta, hogy a munkálatok megkezdésének időpontjáról még nem született végleges döntés.

Két hétig lesz zárva nyár közepén Forrás: MTI/Simó Endre

A Déli pályaudvar már január vége óta nem fogad és nem is indít vonatokat, miután megcsúszott a pályaudvar előtti alagút támfala és újabb kövek hullottak onnan a sínpályára. A Déli helyett a kelenföldi pályaudvarra érkezhetnek a vonatok és onnan is indulnak Dunántúlra.

Közben március elején megkezdték a támfal és rézsű ideiglenes helyreállítását. A tervek szerint három-négy hét alatt végeznek, tehát a Nyugati bezárásakor a Délinek már működnie kell. A rézsűcsúszás és támfalomlás okait feltáró szakértői vizsgálat még nem fejeződött be, ahogy még azt sem tudni, hogy pontosan mennyibe kerül a helyreállítás.