Beszóltak Orbán apjának, mire ő feldúltan távozott

Kósa Lajos; Orbán Viktor; Csányi Sándor; Polt Péter; Schmitt Pál Budapest, 2014. szeptember 7.
Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és édesapja, Orbán Győző (j3), Schmitt Pál volt köztársasági elnök (b) és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) el
Budapest, 2014. szeptember 7. Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és édesapja, Orbán Győző (j3), Schmitt Pál volt köztársasági elnök (b) és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke (j) a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében játszott Magyarország - Észak-Írország mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2014. szeptember 7-én. Előttük Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke (j2) és Polt Péter legfőbb ügyész (j) ül. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Nem kérnek a gántiak a hulladékfeldolgozóból, amit az Orbán-család cége működtetne a családi házaik, veteményesük közelében. Ezzel egy lakossági fórumon szembesítették Orbán Győzőt. Volt, aki be is szólt a miniszterelnök édesapjának, mire ő feldúltan távozott.
Vágólapra másolva!

Elszabadultak az indulatok pénteken azon a gánti lakossági fórumon, ahol a miniszterelnök édesapja arról próbálta meggyőzni a helyieket, hogy nem kell aggódniuk a cége által tervezett hulladékfeldolgozó miatt.

Forrás: MTI/Beliczay László

Ám a helyiek tartanak attól, hogy a Székesfehérvártól 25 kilométerre található Gánt-Gránás közelében, a környezetvédelmi terület szomszédságába tervezett évi több tízezer tonna építési hulladékot feldolgozó üzemmel por, teherautók és robaj lepi el a most még csendes lakóhelyüket.

Nem hittek neki a helyiek

A lakossági fórumon megjelent ingatlantulajdonosokat Orbán Győző azzal nyugtatta, hogy szerinte nem lesz zavaró sem a zaj, sem a por, és nincs ok az aggodalomra, majd a Magyar Narancs tudósítása szerint megjegyezte: „Én soha senkinek a földjébe nem beszéltem bele, hogy mit szeretne ott csinálni. Magántulajdon, azt csinál, amit akar."

Orbán Győzőt végül az háborította fel, hogy egy ingatlantulajdonos felvetetette: a hulladékfeldolgozó engedélyezési folyamatába azzal avatkozhatnának be, ha a környezetvédelmi felügyelőségnél ügyfélként bejelentkeznek. „Ne segítsen megszervezni azt, hogy megtámadják a mi kérelmünket" - fakadt ki erre Orbán Győző, majd bekiabálások közepette fia, Orbán Áron kíséretében távozott.