Kunhalmi Ágnes szabad sajtót követel

Kunhalmi Ágnes Budapest, 2015. március 14.
Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt budapesti elnöke, az Országgyűlés Kulturális bizottságának alelnöke Mit kíván a magyar nemzet címmel sajtótájékoztatót tart a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő A
Budapest, 2015. március 14. Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt budapesti elnöke, az Országgyűlés Kulturális bizottságának alelnöke Mit kíván a magyar nemzet címmel sajtótájékoztatót tart a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda úti székháza előtt 2015. március 14-én. A politikus a közszolgálati televízió műsorstruktúrájának átalakítása miatt tiltakozott. MTI Fotó: Honéczy Barnabás
Vágólapra másolva!
A közszolgálati televízió műsorstruktúrájának átalakítása miatt tiltakozott az MSZP budapesti elnöke az MTVA Kunigunda úti székháza előtt. 
Vágólapra másolva!

- hangsúlyozta Kunhalmi Ágnes a székház előtt mondott beszédében. Közölte: 167 év után ismét fájóan aktuális Magyarországon az 1848. március 15-én leírt 12 pontból az első, ami a sajtószabadságról szól.

A politikus szerint a magyar állam által fenntartott közszolgálati média központjában hivatalosan a magyar nyilvánosság objektív köztájékoztatásáért felelős embereknek kellene dolgozniuk. Hangsúlyozta: Magyarország ezektől az emberektől nem hazugságot, "nem a kormány és egy párt propagandagépezetét várja el".

A Simicska-Orbán háború is szóba került

Kunhalmi Ágnes elmondta azt is, hogy az épületben hónapok óta készülnek egy minden korábbinál nagyobb fideszes propagandagépezet beindítására. Egy ország nézi végig, ahogy a kormány politikusai és a Fidesz vállalkozói nyíltan háborúznak egymással, "ennek következménye lesz az, amit holnaptól itt elindulni látunk" - mondta a Simicska Lajos és Orbán Viktor közötti konfliktusra utalva.

Kunhalmi Ágnes szerint ismét aktuális a 12 pontból az első Forrás: MTI/Honéczy Barnabás

A Fidesz nem becsüli a sajtót

A politikus szerint a jelenlegi hatalom és a Fidesz nem becsüli meg a függetlenséget, a független sajtót, valamint a független újságírókat, sőt el akarja azt nyomni, hogy "még nyerjen magának néhány évet a kormányzásban". Úgy vélte, a mai közmédiát fenntartóknak és az állam képviselőinek nincs elképzelésük arról, hogy milyen ország legyen Magyarország, azon túl, hogy ők akarják vezetni.

167 év után is időszerű a szocialisták szerint a sajtószabadságért küzdeni Forrás: MTI/Honéczy Barnabás

A sajtótájékoztató alatt a párt aktivistái egy "167 éve is igaz volt, ma is igaz: 1. Kívánjuk a sajtó szabadságát, censura eltörlését. Gondoljátok végig minden nap!" feliratú transzparenst tartottak a politikus háta mögött.

Előzmények

Ahogyan arról az Origo is beszámolt, hamarosan hét állami tévécsatorna lesz fogható, miközben az M1 megszűnik általános csatorna lenni, és hírtévévé alakul. A közmédiás átalakulás közepén volt tévéseket kérdeztünk arról, kell-e ennyi, államilag finanszírozott tévé, van-e értelme hírtévét üzemeltetni a várható nézettségcsökkenés mellett is. A válaszokat ide kattintva olvashatja el.