Gyurcsány: 2015-ben ez a sajtórabság napja

Gyurcsány Ferenc DK március 15 Pilvax
Vágólapra másolva!
A ma hatalmon lévők úgy reszketnek, mint 1848-ban a kormányzótanács - mondta a DK elnöke.
Vágólapra másolva!

Március 15-e 2015-ben nem a sajtószabadság, hanem a sajtórabság napja - mondta Gyurcsány Ferenc a Pilvax kávéháznál. A Demokratikus Koalíció elnöke - a közszolgálati televízió reggel indult új struktúrájára utalva - úgy fogalmazott: ma útjára indul a "hazugság új köztelevíziója, vagy párttelevíziója".

Gyurcsány Ferenc a Pilvax előtt Fotó: Csanádi Márton - Origo

Gyurcsány Ferenc azt mondta, érdemes azokra is emlékezni, akik a 60-as, 70-es és 80-as években mindig ezen a napon fejezték ki szabadságvágyukat, megmutatták, hogy léteznek a szabadság kis szigetei, vállalták a küzdelmet, a megveretést és az őrizetbe vételt.

Szavai szerint a hatalmon lévők időnként úgy viselkednek, mint a reszkető kormányzótanács, miközben 25 évvel ezelőtt nagyon tisztességes szerepet játszottak. Azóta viszont megcsalták önmagukat és elcsalják az országot, múltjuk tisztességes, jelenük tisztességtelen - tette hozzá a DK elnöke.

A DK elnöke arra bíztatta hallgatóságát: folytassák a küzdelmet Fotó: Csanádi Márton - Origo

Gyurcsány szerint van ok felháborodni, de ez önmagában nem elég, mert azt szeretnénk, ha a jelenlegi rendszer minél előbb megbukna. Nincsen ok türelmesen várni, megengedni, hogy belebeszéljenek az életünkbe - folytatta a pártelnök, majd azt javasolta az egybegyűlteknek, hogy folytassák a küzdelmet.