Vádat emeltek a szemtanúk ellen

Vágólapra másolva!
Egy dohánybolt kirablója és a bűncselekmény két szemtanúja ellen is vádat emeltek. A rablót azért büntetik, mert vascsővel támadt az eladóra, a szemtanúkat pedig azért, mert nem segítettek a trafikosnak.
Vágólapra másolva!

A 35 éves tettes 2013 szeptemberében egy vascsővel ment be a kispesti Kossuth téri dohányboltba. Amikor az eladó hátat fordított neki, többször is fejbe verte, a földre került ember térdét is megütötte. A támadó már a kasszát pakolta ki, amikor az eladó megpróbált felállni és a raktárba menekülni, de a rabló oda is követte és tovább ütlegelte.

Koponyatörés

Ekkor lépett az üzletbe két vásárló, de azonnal el is menekültek. A rabló ezután még néhány dolgot magához vett, majd távozott. A trafikos életveszélyesen megsérült, betört a koponyája, agyzúzódása lett. A támadás és a segítségnyújtás között legalább fél óra telt el, ennyi idő múlva nyitott be ugyanis az üzletbe a következő vevő, aki végre szólt a rendőröknek.

Mindenki vádlott lett

A támadó ellen életveszélyt okozó testi sértés és felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emeltek vádat, de megbüntetik az elmenekülő szemtanúkat is, akiket az üzlet biztonsági kameráinak felvételei alapján sikerült beazonosítani. Nekik segítségnyújtás elmulasztásáért kell felelniük, 100-100 ezer forint pénzbírságra számíthatnak.