Újabb milliárdos befektetési csalás

Vágólapra másolva!
Több mint ötszáz embernek összesen kétmilliárd forintnál is nagyobb kárt okozott egy ebesi férfi a gyanú szerint. A rendőrség csalás bűntette miatt javasol ellene vádemelést. 
Vágólapra másolva!

A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást K. Sándor ebesi lakos ellen, aki az eljárás adatai szerint 547 sértettől összesen több mint kétmilliárd forintot csalt ki jövedelmező befektetések ígéretével - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Régi módszer

Dobó Dénes elmondta: egy sértett 2013 áprilisában kötött szerződést a gyanúsított befektetésekkel foglalkozó cégével, a Civis Globál Brókerház Zrt.-vel. A befizetett pénzért cserébe K. Sándor a banki kamatoknál jóval kedvezőbb hozamot ígért. Mivel mindebből semmi nem valósult meg, a sértett az év októberében feljelentést tett a Debreceni Rendőrkapitányságon, amely csalás büntettében rendelt el nyomozást.

A nyomozók megállapították, hogy még 546 sértettje van a bűncselekménynek, és kiderült az is, hogy a sértetteknek összesen több mint kétmilliárd forint káruk keletkezett. K. Sándort 2013 decemberében őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Fent és lent

A dehir.hu úgy tudja, a brókerbotrány miatt csúszott le az ebesi futballcsapat is. A K. Sándor klubelnök által irányított, és bőkezűen szponzorált ebesi futballcsapat országos elismerést kiváltva remek sorozattal szárnyalt a megyei II. osztályból rajtolva az NB III-ig. A Civis Globál Brókerház Zrt. pénzügyi nehézségeivel párhuzamosan az Ebesi KKSE eredményei is egyre romlottak: most a megye I-ben szerepelnek - írja a portál.

Az előzményekről korábbi cikkünkben is olvashat.