A bíróság a BKK-nak adott igazat a villamostenderügyben

CAF villamos
Elindult Budapestre az a kamion, amelyik az első elkészült CAF villamost szállítja a spanyolországi gyárból.
Vágólapra másolva!
A Fővárosi Törvényszék másodfokú, jogerős ítéletében kimondta, hogy a Budapesti Közlekedési Központ megfelelően járt el a villamosbeszerzést lezáró első döntésében, amelyben a spanyol CAF-ot hirdette ki győztesként.
Vágólapra másolva!

A BKK közleményében azt írta, hogy a jogerős ítélet szerint a központ a Ganz-Skoda ajánlatának mindhárom érvénytelenségi okát megalapozottan és jogszerűen állapította meg, a közbeszerzési eljárás és az annak eredményeként meghozott döntés megfelel a közbeszerzési törvényeknek.

A Ganz-Skoda fellebbezett

Az eljárásban a BKK a CAF-ot hirdette ki győztesnek a villamostenderen, a Ganz-Skoda ajánlatát pedig érvénytelennek minősítette többszöri hiánypótlás után. Ezt a cseh gyártó – amely alvállalkozóként indult a tenderen – megtámadta a Közbeszerzési Döntőbizottságnál (KDB), a grémium pedig megsemmisítette a BKK határozatát, és hiánypótlást írt elő. Tavaly októberében ezt a döntést felülbírálta a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, és kimondta, hogy a BKK megalapozottan hirdette ki az eredményt. Másodfokú döntésében a Fővárosi Törvényszék most ugyanezt állapította meg.

Az első CAF villamos Forrás: facebook.com/bkkbudapest

A BKK közben ismét megvizsgálta az ajánlatokat, és újból a CAF-ot hirdette ki győztesnek, ezt a Skoda újra megtámadta, de a KDB ezt már elutasította, a BKK így tavaly március 5-én aláírhatta a szerződést a spanyol gyártóval.