Egy céggel utaznak a tévések és a tüntetők

Vágólapra másolva!
Bérelt busszal érkeztek a tüntetők a HVG székháza elé a délelőtti demonstrációra. A járművet üzemeltető cég a Magyar Televízió munkatársait is napi rendszerességgel szállítja. A demonstrálók éppen Orsós Róbert, a televízió munkatársa mellett álltak ki egyórás akciójukkal.
Vágólapra másolva!

A tüntetők buszának hátsó ablakán az üzemeltető neve mellett volt egy papírdarab, amelyen a Magyar Honvédség felirat látható. A járművet üzemeltető cég katonákat is szokott szállítani, internetes honlapjukon legnagyobb szerződéses partnerük között említik a Magyar Televíziót.

A busz hátsó ablakán még szerepel a Magyar Honvédség felirat Forrás: Origo

A HVG szerkesztősége előtt délelőtt 11-kor a Józsefvárosi Cigányzenekar tagjai tüntettek a szerintük „rasszista internetes lap ellen”.

A próbán szervezték meg

Az Origo tudósítójának elmondták, tegnap a próbájukon kereste fel őket Benga-Oláh Tibor, a Józsefvárosi Roma Önkormányzat elnöke. Ő mesélte el nekik, hogy a Hvg.hu oldalán megjelent egy publicisztika, amelyben Tóta W. Árpád azt írta:

„Orsós Róbert nagy jövő előtt áll, már persze amíg ez a köztévé áll, mert utána sajnos a közmunka marad csak. Addig valaki intézzen neki gyorsan egy trafikot!”

Benga-Oláh Tibor jelenleg a Lungo Drom képviselője Józsefvárosban, azonban 2006-ban még a Magyarországi Roma Parlament képviselője volt. Az utóbbi szervezet korábban az MSZP-t támogatta.

A tüntetés dél körül békésen véget ért, a demonstrálók busszal hagyták el a helyszínt.