Két napra leállítják a 4-es metrót

Vágólapra másolva!
Március 28-án üzemkezdettől március 29-én üzemzárásig nem közlekedik a 4-es metró a teljes szakaszon, a Keleti pályaudvartól a Kelenföld vasútállomásig. A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint a zárásra hatósági tesztelések miatt van szükség.
Vágólapra másolva!

Az utasok az M4-es pótlóbuszt vehetik majd igénybe. Ez a végállomások mellett a Bikás parki, a Móricz Zsigmond körtéri, a Szent Gellért téri és részben a II. János Pál pápa téri állomásokat szolgálja ki. Az autóbusz Bikás park és Keleti pályaudvar között a 7-es és 107-es járatok útvonalán jár. A kelenföldi Őrmező buszvégállomásról induló egyes járatok utolsó nappali indulásai néhány perccel későbbre tolódnak. Megkérdeztük az ügyben illetékes DRB Metró Projekt Igazgatóságot, hogy miért van szükség az új metró hatósági tesztelésére, de csak hétfőre ígértek tájékoztatást.

Leáll a 4-es metró Forrás: MTI/Jászai Csaba

Az M3-as vonalán is buszozni kell

Ugyancsak március utolsó hétvégéjén az M3-as metrónál is változások lesznek. A Közlekedési Központ honlapján az olvasható, hogy a metrószerelvények megosztva közlekednek Újpest-Központ és az Árpád híd, valamint a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között. Az utasokat metrópótló buszok szállítják majd a Nyugati pályaudvar és az Árpád híd között.