Simicska Lajos bosszújáról beszél Kövér László

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök környezetének vigyáznia kellene arra, hogy ne adjon alapot az ellenzéki hecckampánynak – figyelmeztetett Kövér László, aki szerint egyáltalán nincs jobboldali belháború.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés elnöke nagyinterjút adott a Heti Válasznak. Úgy vélekedett, hogy a kabinet a tavalyi parlamenti választás után ott folytatta, ahol abbahagyta, ahelyett, hogy új fejezetet nyitott volna.

A tapolcai választás előtt figyelmeztetett, hogy „kevesebbet kell tévednünk: már az hiba, ha nem értjük, mit akarnak az emberek”. Példaként a kötelező drogtesztre tett javaslatot hozta fel, ami szerinte végiggondolatlan volt.

Kivédeni a hecckampányt

Kövér arra intette elsősorban a miniszterelnök környezetéhez soroltakat, hogy minden döntéssel számolni kell – különösen, ha közpénzről van szó. Elsősorban azért, hogy „a kormány ellenfelei ne alakíthassanak ki olyan közhangulatot, amely az egyébként valós alapot nélkülöző hecckampányukra is fogékonnyá válik”.

Simicska bosszúja

A házelnök állítja, hogy nincs jobboldali belháború. „Simicska Lajos a mezőgazdasági, útépítő és médiavállalkozásait érő sérelmek miatt döntött a bosszú mellett”, és „a miniszterelnököt célzó teljesen abszurd ügynökvádjával” kívül került ezen a közösségen.