Megvétózta Karácsony a Várnai méltatlanságáról szóló határozatot

Vágólapra másolva!
Vétót nyújtott be Karácsony Gergely, Zugló polgármestere az ellen a határozat ellen, amely Várnai László méltatlanságát mondta ki, így a képviselő-testületnek tizenöt napon belül újra kell tárgyalnia az ügyet. 
Vágólapra másolva!

Szerinte a törvény igazságtalan

A Párbeszéd Magyarországért polgármesterének álláspontja szerint erkölcsi alapon valóban felvethető Várnai László képviselő méltatlansága, mert huzamosabb ideig fennálló köztartozása volt, idei vagyonnyilatkozatát nem nyújtotta be időben és nem jelentkezett be határidőre a köztartozásmentes adózók adatbázisába. Ugyanakkor Karácsony Gergely igazságtalannak és alkalmazhatatlannak tartja az önkormányzati törvény méltatlanságra vonatkozó szabályait.

Karácsony Gergely törvénymódosítást kezdeményez Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az önkormányzat közleménye úgy fogalmaz: a polgármester a látszatát is el kívánja kerülni annak, hogy a képviselők politikai vitáikat jogi eszközökkel rendezzék vagy így akarják megtorolni a politikai vitáikból származó sérelmeiket. Karácsony Gergely azt is jelezte: törvénymódosítást kezdeményez az Országgyűlésnél, a képviselő vagyonbevallása miatt pedig az önkormányzat jogi és ügyrendi bizottságához fordul.

A vétó nyomán a képviselő-testületnek tizenöt napon belül ismét tárgyalnia kell Várnai László méltatlanságának ügyét.

A XIV. kerületi képviselő-testület csütörtökön, titkos szavazással döntött arról, hogy méltatlannak nyilvánítja a Civil Zugló Egyesület képviselőjét, akinek ezzel képviselői megbízatása megszűnik. Várnai László az Origónak elmondta, hogy politikai bosszúhadjáratnak tartja az egész eljárást, mivel jogilag sincsen köztartozása.