Keresztben álló busz bénította le a Margit hidat

Margit híd busz keresztbe álló busz
Margit híd busz keresztbe álló busz
Vágólapra másolva!
Hatalmas dugó alakult ki kora délután a Nyugati pályaudvarnál, miután egy busz keresztbefordult a Margit hídon. A BKV járművét egy koccanás miatt hívták vissza, de hosszú ideig nem sikerült megfordulnia.
Vágólapra másolva!

Keresztbeállt a BKV-busz a Margit híd közepén, emiatt a Nyugati térig állt a forgalom. A busz az után foglalta el a teljes útpályát, hogy megpróbált a híd közepén megfordulni – sikertelenül.

Előbb koccant

Mint az Origo megtudta, a manőverre azért volt szükség, mert a busz korábban a Széll Kálmán téren koccant egy autóval, a baleseti helyszíneléshez pedig vissza kellett térnie – a fordulásra viszont csak a Margit hídon volt lehetőség, az építkezések miatt egypályásra szűkített útszakaszok miatt. Az utasokat leszállították a járműről - busz később megfordult, már nem zavarja a forgalmat.

Keresztben álló busz a Margit hídon Fotó: Csanádi Márton - Origo

Délelőtt óta ez volt a második eset, amkor baleset korlátozta a 4-6-os villamosok pályafelújítása miatt egy sávosra szűkített Nagykörút forgalmát. Korábban két autó koccanása okozott kisebb torlódást a Jászai Mari téren.

Koccanás lassította a forgalmat a Jászai Mari téren, ahol egy sávban haladnak az autók a 4-6-os villamos pályafelújítása miatt Forrás: Origo