Vágólapra másolva!
Elegük lett a gyalogosoknak a Jászai Mari téri forgalomkorlátozásokból, arrébb dobták a zebrát lezáró bójákat. A BKK szerint a lakosság megértően fogadja a 4-6-os villamos pályafelújításával járó változásokat.
Vágólapra másolva!

Betelt a pohár a budapesti járókelőknél: annak ellenére is tömegesen használták a Hollán Ernő utcai átkelőhelyet, hogy azt a 4-6-os villamos pályafelújítása miatt lezárták. A korlátozásra figyelmeztető táblát és bójákat egyszerűen félretolták - jelentette kollégánk a helyszínről.

Bekeményítettek

A területten foglalkozó forgalomtechnikai cég gyorsan reagált, munkásaik hamarosan fémkordont állítottak fel a korábbi műanyagháló és bóják helyére a zebrák vonalában, másutt viszont meghagyták a régi hálót.

Elegük lett a gyalogosoknak a forgalomkorlátozásból Forrás: Origo

Három az egyben

A Combinók vonalán hétvégén kezdődtek a nagy pályafelújítási munkálatok, összekötve a fonódó villamoshálózat építésével és a Széll Kálmán tér átépítésével.

Sok zebrát is lezártak a 4-6-os villamos pályafelújítása miatt. A Jászai Mari téri műanyagháló helyére fémkordon került Forrás: Origo

A fővárosban közlekedők május közepéig útfelbontásra, sávszűkítésre számíthatnak a Széll Kálmán tér és az Oktogon között, a forgalmat több helyen elterelik, a 4-6-os villamosokat a szakaszon pótlóbuszok helyettesítik. A munkák során kialakuló káoszért hétfőn Tarlós István főpolgármester is elnézést kért a fővárosi lakosságtól.

A Margit és Szent István körúti villamos-pályafelújítás miatt sokzor csak lépésben halad a forgalom Fotó: Polyák Attila - Origo

A közlekedés főként a budai oldalon lassult le az építkezések miatt, de kora reggel és délután 4-5 óra között komoly dugókra lehet számítani a Nagykörúton is – a BKK inkább az M2-es metrót, a Margit helyett pedig az Árpád hidat ajánlja a közlekedőknek.

Köszönik a megértést

A közlekedési központ úgy látja, utasaik megértően fogadják a közlekedési változásokat, Facebook-oldalukon meg is köszönték a lakossági együttműködést.

A válaszként érkező hozzászólások viszont leginkább türelmetlenek: van, aki a megfelelő utastájékoztatást, más a Széll Kálmán tér közvilágítását hiányolja, egy kommentelő pedig arról írt, hogy a felújítások miatt duplájára nőtt a 86-os busz menetideje.