Vona Gábor kelet helyett nyugat felé nyitna

Vágólapra másolva!
A nyugat felé fordulna Vona Gábor, a Jobbik elnöke, aki elmondta azt is, hogy rendezné a viszonyukat Németországgal és az Egyesült Államokkal is. Az ellenzéki pártvezető hangsúlyozta azt is, hogy szerinte elfogadhatatlan, Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselő holokauszt-emlékművet gyalázó tette. 
Vágólapra másolva!

Ezt mondta Vona Gábor a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A Jobbik elnöke úgy fogalmazott: azt szeretném velük megértetni, hogy Magyarország egy független ország, amelyik a saját útját járná, ezért ne próbáljanak bennünket a konfliktusaikba beleráncigálni.

Vona Gábor kibékülne Németországgal és az Egyesült Államokkal Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Vona Gábor az interjúban elmondta azt is, hogy váltópártnak gondolja a Jobbikot, mert, mint fogalmazott „rajtunk kívül erre senki nem lenne képes”. Ugyanakkor hozzátette: „ha most lennének a választások, még nem érnénk el olyan jó eredményt, mint amit el fogunk érni 2018-ban vagy esetleg korábban”. Annak kapcsán, hogy Kulcsár Gergely leköpte a holokauszt-emlékművet a pártelnök úgy fogalmazott, hogy a „Jobbikban kegyeletsértő, kollektív ítéletet megfogalmazó, alpári megnyilvánulásoknak nincs helye”.