Húsvétkor is figyelnek a rendőrök

Vágólapra másolva!
Csütörtöktől készülhetnek az autósok arra, hogy a húsvéti ünnepek alkalmából szúrópróbaszerűen megállíthatják és szondáztatják őket a rendőrök. Ráadásul a biciklisek sem ússzák meg, őket is jobban figyelik majd. Mindezt azért, hogy mindenki nyugodtan ünnepelhessen.  
Vágólapra másolva!

Régóta tudják a rendőrök, hogy húsvétkor az átlagosnál többen kelnek útra, ráadásul van, aki nem mindig józanul ül kocsiba. Azért, hogy megelőzzék a baleseteket, kiszűrjék az agresszív és esetleg részeg autósokat, csütörtöktől jövő hét hétfőig közúti ellenőrzések keretében figyelik a gyorsforgalmi utakat, a főútvonalakat és az autósok mellett a bicikliseket is.

Közúti ellenőrzés Fotó: Mudra László - Origo

Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az Origónak azt mondta, hogy a rendőrök célja elsősorban a forgalom segítése, a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelése és a zavartalan közlekedés biztosítása. A rendőröket segíti majd a Polgárőrség és a Nemzeti Közlekedési hatóság is.

Semmiképp se menjenek gyorsan!

Azoknak, akik azt tervezik, hogy a megengedett sebességnél gyorsabban mennének, valószínűleg nem lesz szerencséjük. Néhány napja ugyanis már működnek azok az új, lézeres traffipaxok, amelyek a sebességmérésen túl egyéb szabálysértéseket is észrevesznek.

Az új traffipax Forrás: Origo

Tavaly józan volt a húsvét

Tavaly húsvétkor a rendőrség „Józan Húsvét” címmel hirdetett országos kampányt. Hasonlóan az ideihez kiemelt figyelmet fordítottak az ittasan közlekedő, agresszív autósokra és ezzel a balesetek megelőzésére. A kampányt sikeresnek értékelték, mert a húsvéti hosszú hétvége alatt egy halálos baleset történt, míg 2013. húsvétján tizenegyen haltak meg az utakon.

2014-ban 26 036 emberrel fújatták meg a szondát, akik közül 556 szervezetében mutattak ki alkoholt. A helyszínen 96 embertől vették el a jogosítványt.