Vágólapra másolva!
Éveken keresztül szinte hetente szidta és verte feleségét egy férfi a Zala megyei Pórszombaton. Az asszony sokszor próbált menekülni, ilyenkor férje rázárta a lakást. A férfi akár öt évet is kaphat. 
Vágólapra másolva!

A 39 éves férfi 1998-tól élt házasságban, feleségével, akivel négy gyermeket neveltek Pórszombaton. 2011-ben romlott meg a házasságuk annyira, hogy már nem csak szavakkal bántotta az asszonyt. A helyzet tavaly durvult el, akkor már szinte hetente veszekedtek, a veszekedéseknek pedig általában verés lett a vége. A férfi általában részeg volt.

Nem volt menekvés

Amikor a nő segítséget szeretett volna kérni, a férje elé állt, és miközben folyamatosan szidta, a földre lökte, ráült a mellkasára, és nem engedte felkelni. Egy másik alkalommal elvette a telefonját, és bezárta a szobájába. Többször előfordult az is, hogy a dühös férj a falnak, vagy az ágyra szorította a nőt, és percekig lefogva tartotta.

Az ajtót is rárúgta

Amikor az egyik veszekedés után a férfi kiment a lakásból, a nő félelmében magára zárta az ajtót, mire a férj visszafordult, az ajtót berúgta, üvöltözött, szidta, lökdöste, és az utcára menekülő nőt a karjainál fogva vonszolta vissza a házba.

Az agresszív férfi ellen a úgynevezett kapcsolati erőszak miatt emeltek vádat, amiért akár öt év börtönt is kaphat – közölte a Zala Megyei Főügyészség.