Kikérdezik a kémkedéssel gyanúsított Kovács Bélát

Vágólapra másolva!
A kémkedés gyanújába keveredett jobbikos EP-képviselő április 16-án zárt ajtók mögött mondhatja el álláspontját, majd kérdéseket tehetnek fel neki a bizottság tagjai, mielőtt szavaznak az ügyében elkészült jelentésről. 
Vágólapra másolva!

A mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló első körös vita március elején zajlott, de Kovács Béla azon még nem vehetett részt - emlékeztet a Magyar Nemzet.

Kovács Bélaát azzal gyanúsítják, hogy kapcsolata van a orosz ügynökökkel Fotó: Pályi Zsófia - Origo

Oroszokkal találkozik

A politikussal szemben az Alkotmányvédelmi Hivatal 2014 áprilisában tett feljelentést, miután a polgári elhárítás figyelmét felkeltette, hogy a képviselő rendszeresen találkozik orosz diplomatákkal, és havonta látogat Moszkvába. Kovács Béla egy jelenleg is aktív, egykor a KGB-nek dolgozó ügynökkel kapcsolatos nyomozás során került a magyar szolgálatok látókörébe.

Kovács Béla visszautasította a vádakat

Az EP elnöke tavaly júliusban jelentette be, hogy a magyar hatóságok kérték Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését, január elején derült ki, hogy az EP érintett testülete is elegendő okot lát arra, hogy tárgyaljon az ügyről. A jobbikos képviselő korábban több ízben is visszautasította az őt ért vádakat. Ahogyan fogalmazott, "mocskos lejáratás áldozata vagyok". Ide kattintva elolvashatja a részleteket.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke pedig arról beszélt, hogy a pártban nincs helye ügynököknek. Erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat.

Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője szerdán reagált arra, hogy értesülésünk szerint vizsgálatot indított az EU csalásellenes hivatala a kémkedéssel is vádolt Kovács Béla jobbikos képviselő és egykori párttársa, Szegedi Csanád ellen, mert a gyanú szerint fantomalkalmazottakat vettek fel. Ide kattintva elolvashatja a részleteket.