Kiemelt a csődeljárás alatt lévő Győri Eto és az Eto Park

Vágólapra másolva!
Stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a kormány a csődeljárás alatt lévő Győri Eto FC Labdarugó és Sportszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságot és az ugyancsak csődeljárás alatt lévő ETO PARK Korlátolt Felelősségű Társaságot. Az erről szóló kormányrendelet csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben.  
Vágólapra másolva!

A csődtörvény alapján stratégiailag kiemelt jelentőségűnek minősíthető az a gazdálkodó szervezet, amelynek működése többek között nemzetbiztonsági, honvédelmi, rendvédelmi, energiabiztonsági, energiaellátási, iparbiztonsági, katasztrófavédelmi, vagy a lakosság alapvető közszolgáltatásokkal való ellátása szempontjából országos jelentőségűnek, vagy a lakosság távhőszolgáltatással vagy más közműszolgáltatással való ellátása szempontjából kiemelt vállalkozásnak tekinthető.

A győri ETO Park bevásárlóközpont parkolója Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Közfeladatot látnak el

Azok a cégek is ebbe a kategóriába kerülhetnek, amelyek nemzetgazdasági szempontból jelentős projekteket valósítanak meg, vagy amelyek a törvény által meghatározott országos közfeladatot látnak el.

Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC elnöke, a Quaestor Csoport vezetője Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Az ETO Park és a stadion a Quaestor-cégcsoporté, amelynek tulajdonosát, Tarsoly Csabát és két társát március 29-én előzetesletartóztatásba helyezték. A nyomozó hatóság megkezdte a vagyonvisszaszerzési eljárást, ennek részeként március 30-án a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta biztosítási intézkedésként.