Hivatalos válasz Habony kisbuszáról

Habony Árpád, kisbusz, Volkswagen
Vágólapra másolva!
Hivatalos választ küldött Szigetvári Viktornak a Miniszterelnökség. Az Együtt társelnöke arra volt kíváncsi, állami kisbuszt vezetett-e nemrég Habony Árpád. Lázár János miniszter korábban azt mondta, reméli, hogy a tanácsadónak és a vele utazó Andy Vajnának futja saját autóra is, és nem állami kocsival járnak.
Vágólapra másolva!

Válaszolt a Miniszterelnökség az Együtt kérdésére: állami kisbusz vezetett-e Habony Árpád.

Válaszolt is, meg nem is

Megérkezett a Miniszterelnökség válasza a Habony Árpád vezette kisbusszal kapcsolatban - mondta el az Origónak Szigetvári Viktor. Az Együtt társelnöke azután fordult a tárcához, hogy a múlt héten Habony Árpádot fedezték fel újságírók, amint - az anyósülésen Andy Vajna filmipari kormánybiztossal - egy olyan Volkswagen kisbuszt vezetett, amihez hasonlót Orbán Viktor kormányfő használ.

A Miniszterelnökség válasza - kattintva nagy méretben nyílik! Forrás: Origo

A Miniszterelnökség válasza azonban egyelőre nem vitt közelebb annak kiderítéséhez: állami jármável utazott-e Habony és Vajna. A közlés szerint ugyanis a minisztériumok és a Miniszterelnökség részére is a Központi Ellátási Főigazgatóság biztosítja a gépjárműveket. Ők az üzemeltetők is, így a kért adatokat is csak ők adhatják ki - olvasható a levélben.

Lázár csak reménykedik

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János reméli, hogy futja Habony Árpádnak és Andy Vajnának saját autóra is, és nem állami kocsival járnak - ezt a politikus mondta még csütörtökön az Origónak.

Lázár János reméli, hogy futja Habonynak és Vajnának saját kocsira Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Lázár János erről a Giró-Szász András államtitkárral közösen tartott szokásos heti sajtótájékoztatón beszélt, kérdésre válaszolva.

Záróvonalon át, öv nélkül

Habony Árpád és Andy Vajna múlt vasárnap tűnt fel a kisbusszal a budai Fő utcában. A róluk készített videofelvétel szerint az autót vezető Habony megpróbálta kikerülni a Budai Központi Kerületi Bíróság előtt Tarsoly Csabára váró fotósokat és az operatőröket, ezért a záróvonalon keresztül áttért a szembejövők sávjába, majd behajtott egy zsákutcába is. Sem ő, sem a kormánybiztos nem volt bekötve.

A Habony Árpád vezette kisbuszt olvasónk Tatabányán fényképezte le Forrás: Origo olvasói fotó

Habony Árpádot eddig nem lehetett Volkswagen kisbusz kormánya mögött látni, a tanácsadót fotózták már le Audiban és Lexusban is, mostanában pedig egy G63-as Mercedes terepjáróval közlekedik. Szerb utcai lakása előtt is gyakran parkol a luxusautóval.

Tatabányára tartott

Időközben az is kiderült, hova ment Habony Árpád és Andy Vajna. Egyik olvasónk Tatabányán, a Földi Imre Sportcsarnok előtt fényképezte le a járművet vasárnap késő délután.

Azóta Origo megtudta, hogy nem csupán Habony Árpád és a kormánybiztos Andy Vajna utazott a sportrendezvényre, hanem Palácsik Tímea és még egy férfi is volt a társaságukban. Vélhetően együtt utaztak, hiszen Palácsik Tímea Andy Vajna felesége. Így négyesben nézték meg a Tatabánya-BEAC női kosárlabda-mérkőzést.