A Tiszába borult csónakjával egy horgász és a kutyája

Csongrád, 2015. április 5.
Vízirendőrök viszik a partra az áradó Tiszából korábban kimentett 67 éves férfi kutyáját, valamint a csónakját Csongrádnál 2015. április 5-én. A horgászó férfi és a kutyája a kikötéskor borult a hideg folyóba.
MTI Fotó: Donka Fe
Csongrád, 2015. április 5. Vízirendőrök viszik a partra az áradó Tiszából korábban kimentett 67 éves férfi kutyáját, valamint a csónakját Csongrádnál 2015. április 5-én. A horgászó férfi és a kutyája a kikötéskor borult a hideg folyóba. MTI Fotó: Donka Ferenc
Vágólapra másolva!
Vízirendőrök mentettek ki egy 67 éves férfit és kutyáját Csongrádnál az áradó Tiszából vasárnap, miután egy csónakból a vízbe estek - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint telefonon érkezett bejelentés a rendőrségre, amely szerint a Tisza csongrádi szakaszánál egy férfit és kutyáját látták egy csónakból a hideg folyóba borulni.

A horgászó férfi és a kutyája a kikötéskor borult a hideg folyóba Forrás: MTI/Donka Ferenc

A közelben járőröző Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai szolgálati kisgéphajóval indultak a helyszínre, és rövid időn belül meg is találták a bajba jutott horgászt, aki egy uszadékfába kapaszkodott. Vele volt a kutyája is. A rendőrök mindkettőjüket a hajóba emelték, majd a partra vitték.

Megszédült

Az átfázott férfi a körzeti megbízottaknak elmondta, hogy már éppen kikötött csónakjával a partra, amikor megszédült és beesett a vízbe.
A mentőszolgálat munkatársai a 67 éves férfit kórházba vitték. A rendőrök a kutya gondozását a horgász egyik barátjára bízták.