A Fidesz nem fél attól, hogy nőni fog a terrorfenyegetettségünk

Vágólapra másolva!
Magyarországnak erkölcsi és politikai kötelessége, hogy részt vegyen az Iszlám Állam elleni  fellépésben - mondta Németh Zsolt. Az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke beszélt arról is, hogy a misszió által nem állítható, hogy Magyarország terrorfenyegetettsége megnövekedne. 
Vágólapra másolva!

Németh Zsolt akkor beszélt erről, amikor a külügyi bizottság tagjai zárt ülésen tanácskoztak az Iszlám Állam terrorszervezet elleni nemzetközi fellépésben való esetleges magyar katonai szerepvállalásról.

Fontos a fellépés

Németh Zsolt azt mondta, hogy Magyarország és Európa biztonsági helyzete jelentős mértékben megkérdőjeleződött az elmúlt egy évben. Szerinte ennek egyik oka az Iszlám Állam megjelenése. Azt mondta, hogy a határozott fellépés ezzel a veszéllyel szemben Európa és Magyarország hosszú távú biztonsága szempontjából nélkülözhetetlen.

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke Fotó: Bielik István - Origo

Nincs kockázat

A képviselő emlékeztetett: a kormány előterjesztése alapján 150 katona lenne a magyar misszióban, Irak északi részén. Németh Zsolt beszélt arról is, hogy belbiztonsági kockázatokról újabb megbeszélések lesznek az illetékes szervekkel. Kijelentette:

Felemás érzések az ellenzékben

A szocialista Mesterházy Attila azt mondta, továbbra sem kaptak arra választ, hogy miért vesz részt ilyen jelentős kontingenssel Magyarország. A jobbikos Gyöngyösi Márton azt mondta,

Az Együtt politikusa, Szelényi Zsuzsanna pedig arról beszélt, hogy további biztosítékokra van szüksége, hogy a kormány a lehető legfelelősebben jár el akkor, amikor konfliktuszónába szeretne küldeni magyar katonákat.

Állítólag az Iszlám Államnak dolgozó hackerek törték fel a Zsana önkormányzatának honlapját. Ide kattintva bővebben tájékozódhat a részletekről.