Semjén: A mennyország nincs nyitva az állatoknak

Semjén Zsolt Budapest, 2014. december 28.
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes interjút ad a Magyar Távirati Irodának dolgozószobájában 2014. december 15-én.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Budapest, 2014. december 28. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes interjút ad a Magyar Távirati Irodának dolgozószobájában 2014. december 15-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A vasárnapi zárva tartást sikernek tartja Semjén Zsolt, hiszen a családi boltban vasárnap is együtt a család. A KDNP elnöke szerint a lépést kritizáló dalt egy olyan társaság gerjesztette, amelyiknek a dicsérete azt jelentené, hogy nem végezte jól a munkáját.
Vágólapra másolva!

Semjén Zsolt szerint tévesen beszélnek sokan vasárnapi zárva tartásról, valójában szabad vasárnapnak kell nevezni azt az intézkedést, amely a kiskereskedelemben dolgozókat segíti. Elismeri ugyan, hogy a magyar nyelvben a vasárnap a vásárnap szóból származik, de szerinte ez akkor is pihenőnap.

Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes Forrás: MTI/Mohai Balázs

A KDNP elnöke a Mandiner.hu-nak adott interjújában azt mondta: Azzal, hogy vasárnaponként a családi boltok kinyithatnak, a törvény célja megvalósult, mert

Baszódjál meg, KDNP, s külön Semjén Zsolt...

A pártelnök hallotta a törvényt bíráló kritikát. úgy fogalmazott: "Ennél elmésebb támadás sose érjen minket. Ha ez a társaság megdicsérne, lelkiismeret-vizsgálatot tartanék. Támadnak, tehát jó úton járok." A dal mögött egy érdekcsoportot sejt, amelyik a szabad vasárnap miatt indít támadást a kormány és a kereszténység ellen.

Nagy siker

"A szabad vasárnap a KDNP egyik nagy sikere. Százezer kereskedelmi dolgozó legelemibb munkavállalói jogairól van szó, úgyhogy elég bizarr, amikor baloldaliak és szakszervezetek támadják. Az, hogy mindenkinek járjon a vasárnapi pihenőnap, amelyet a családjával együtt tölthet, a legrégebbi szociáldemokrata követelés" – mondta Semjén Zsolt.

Az állatoknak nincs mennyország

A pártelnök hülyeségnek nevezte a DK javaslatát a vasárnapi vadászat betiltásáról, mert szerinte a horgászathoz és a kiránduláshoz hasonlóan az nem munka, hanem szabadidős tevékenység. Az állatok vadászata ősi ösztönből származik.

A mennyország, Isten színe látása, a Szentháromság belső életében való sajátos részesedés lehetősége a szellemi lények számára valóság. A teremtés egésze is meg fog újulni valamilyen formában, benne minden teremtménnyel, de a kettő nem keverendő össze. Ezért aztán az, aki egy állat elejtését vagy ételként való felhasználását összekeveri egy ember megölésével vagy megevésével, az elmebeteg – mondta Semjén Zsolt.