Gyurcsány kipakolt a Puch–Simicska-paktumról

Gyurcsány Ferenc
Vágólapra másolva!
A kilencvenes évek elejétől a pártpénztárnokok voltak a legbefolyásosabb emberek az MSZP és a Fidesz uralta kétpártrendszerben - mondta Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök szerint a szocialisták tisztában voltak vele, hogy a korrupció erkölcstelen, a Fidesznél azonban ez a rendszer lényege.
Vágólapra másolva!

Túlságosan óvatos voltam Puch László kiszorításában - mondta az MSZP egykori elnöke a Figyelőnek adott interjújában. Gyurcsány Ferenc azt állítja: az MSZP egykori pénztárnoka és a Fidesz első számú gazdasági embere, Simicska Lajos egyeztethetett bizonyos ügyekről, talán a pletykaként elterjedt 70-30%-os korrupciós pénzelosztásról is a két nagy párt között. Egy találkozóról biztosan tud, de azt gyanítja, rendszeres lehetett a kommunikáció a pártpénztárnokok között. Ő maga egyetlen konkrét korrupciós ügyet sem ismer, de úgy gondolja, akik több ciklus óta a parlamentben ülnek, harmadában-felében korruptak.

Gyurcsány Ferenc Forrás: Csanádi Márton - Origo

A Demokratikus Koalíció vezetője szerint Puch Lászlónak soha nem volt akkora politikai befolyása a 2000-es években, mint amekkora a túloldalon Simicska Lajosnak 2010 és 2014 között. Ezzel együtt is a pártpénztárnokok kijáró emberként működnek, vagyis él a gyanú, hogy azért születnek bizonyos törvények, mert egy politikai szerepben lévő pénzgyűjtő embernek az érdeke ezt kívánja.