Lipótmezőn lehet az új kórház

Vágólapra másolva!
Tarlós István főpolgármester és a kerületi polgármesterek többségének támogatását is élvezi az a javaslat, amely szerint Budán, az egykori Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet helyén épülne fel a kormány által tervezett új egészségügyi központ.
Vágólapra másolva!

Az egyeztetés első eredményei

A Magyar Nemzet csütörtöki írása szerint Budapest vezetői a napokban egyeztettek az ügyben.
Egyértelmű, hogy az új állami kórház helyszínét Budán, a Lipótmező és a Szent János-kórház tengelyében kell kijelölni – összegezte a lapnak a kormány által kért egyeztetések első eredményeit Tarlós István.

Tarlós szerint az egészségügyi szervezetekkel is egyeztetnek Fotó: Polyák Attila - Origo

A főpolgármester szerint számos szempontot kell figyelembe venni, az egyik legfontosabb, hogy a folyamatos ellátás fenntartása érdekében ne egy működő kórház területén, hanem egy fejleszthető ingatlanon épüljön meg az új, központi egészségügyi intézmény.

A Szent János felújítása is szóba került

A tárgyalásokon az is felvetődött, hogy a lepusztult állapotú, szintén jórészt műemléki védettségű Szent János-kórházat, akár ütemezve, de felújítsák – mondta Tarlós István. Hozzátette: az, hogy mindenképpen budai helyszínt javasolnának az új központi kórháznak, nem jelenti azt, hogy más intézményeket be kell zárni.