Spontán gyűlést tartott Orbán Viktor

Parlament Orbán Viktor Fidesz
Parlamenti ülésnap 2015 március 30.-án
Vágólapra másolva!
A Veszprém megyei Ajkán tartott spontán gyűlést Orbán Viktor. A kormányfő a várható szoros eredmény miatt látogatott a választókerületbe, ahol április 12-én tartanak választást. 
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a veszprémi 3-as számú választókerületben kampányol. Elsőként Ajkán járt, ahonnan a Facebook-oldalára egy képet töltött föl.

Spontán gyűlés.

Posted by Orbán Viktor on 2015. április 9.

Orbán Viktor korábban meglátogatta a Fenyvesi Zoltán, a Fidesz jelöltjének a családját.

A miniszterelnök pontos programját az Origo kérdésére cikkünk megjelenéséig nem árulták el.

A Fidesz nem vitázik

Mint arról korábban beszámoltunk, az utolsó pillanatban mondta le a Fidesz a tapolcai időközi országgyűlési választás három legesélyesebb jelöltjének tévés vitáját. Az MSZP és a Jobbik nem lepődött meg a döntésen. Az ATV ugyanakkor jelezte, továbbra is azon dolgoznak, hogy megvalósuljon a vita.

Tapolcán április 12-én azért kell időközi választást tartani, mert a körzet egyéni parlamenti képviselője, a fideszes Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.

Már nincs kétharmad

A február 22-i veszprémi időközi országgyűlési választáson a független Kész Zoltán diadalmaskodott, így eldőlt, hogy a Fidesznek nem lesz kétharmados többsége a parlamentben. Kész Zoltán a szavazatok 42,66 százalékát szerezte meg. Némedi Lajosra, a Fidesz–KDNP jelöltjére a választópolgárok 33,64 százaléka szavazott.

Abban az esetben, ha a veszprémi 1-es számú körzetben látható választói tendenciák ismétlődnek meg a veszprémi 3-as számú körzetben, akkor újabb mandátumot veszíthet a Fidesz. Az Origo számítása szerint a baloldal több ezer szavazatot is ráverhet a kormánypártokra.

Éles verseny várható a hétvégi időközi országgyűlési választáson Fotó: Szabó Gábor - Origo

Lefutott?

Korábban az Origo arról írt, hogy a kormánypártban gyakorlatilag elkönyvelték, hogy a veszprémi időközi parlamenti választást követően a tapolcai körzetben is vereséget szenvednek. Arról is beszámoltunk, hogy éles negatív kampányra készül a Fidesz a tapolcai időközi országgyűlési választás hajrájában.

Ugyanakkor vannak a Fideszben, akik úgy értékelik a tapolcai időközi kampány menetét, hogy az számukra sokkal jobb, mint a veszprémi. Fenyvesi Zoltánt, a Fidesz tapolcai jelöltjét sokkal aktívabbnak látják, mint Némedi Lajost, a veszprémi kormánypárti jelöltet.