Elfogták a beteget verő ápolókat

Vágólapra másolva!
Elfogták a rendőrök azt a beteghordót, aki brutálisan összevert egy 65 éves ápoltat a budapesti Merényi Gusztáv Kórházban. Társa is előkerült, ő önként jelentkezett a rendőrségen, miután megtudta, hogy keresik. 
Vágólapra másolva!

A rendőrségen a megvert férfi tett bejelentést csütörtökön. Azt mondta, hogy április 4-én egy ferencvárosi kórházban bántották, de csak emlékképei voltak a történtekről. A verésről és rugdosásról a TV2 közölt egy videót, amit a rendőrök is megnéztek.

A kórház vizsgálatot ígért Forrás: MTI/Róka László

Végül a ferencvárosi nyomozók azonosították a két kórházi alkalmazottat. Egyiküket, egy 45 éves férfit sikerült elfogni, társát azonban nem találták. Ő, miután megtudta, hogy keresik, önként jelentkezett a rendőrségen.

Gyanúsítottként hallgatták ki őket, és eljárást indítottak ellenük – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Rúgták, ütötték

Az ágyban fekvő férfit többször is ököllel ütötte, majd fejbe rúgta a kórház folyosóján a beteggondozó. Az incidenst egy másik beteg rokona felvette videóra a baleseti ambulancián, majd elküldte a TV2-nek.

A videóban a 28. másodperctől látható, amint a beteggondozó tiszta erejéből, kíméletlen csapásokkal sújt le az ágyban fekvő emberre. Íme, a videó:

Az utcán lett rosszul

A megvert férfi a Tényeknek azt mondta, a kórházi biztonsági őrök is ütötték, majd egyszerűen az utcára dobták. A férfi korábban az utcán lett rosszul, fejsérüléssel vitték kórházba.

A mentősök szerint eleshetett, és beverte a fejét az útpadkába. Állítólag zavart és agresszív volt, haza akart menni, ezt a mentők nem engedték neki. Erre a megvert férfi nem emlékszik, azt azonban elismerte, hogy alkoholt ivott a történtek előtt.

Dulakodás hallatszott

Bevitték az ambulancia kezelőjébe, ahonnan fültanúk szerint dulakodás hangjai szűrődtek ki, nem sokkal később pedig a két beteggondozó kitolta a férfit egy ágyon a folyosóra, miközben folyamatosan szidalmazták, és próbálták visszanyomni a fejét az ágyra.

A férfi – saját szavai szerint – ezek után nem akart a kórházban maradni, követelte, hogy engedjék haza. A mentősök ezt megtették, de csak miután aláírattak vele egy papírt. A beteget végül két biztonsági őr a hóna alatt megragadva a kijárathoz cipelte, majd az utcára dobta.

A kórház vizsgálatot indít

A férfi súlyos sérüléseket szenvedett, teljesen bedagadtak a szemei, kezeit és arcát zúzódások borítják.

Az Origo megkereste a Merényi Gusztáv Kórházat, egyelőre azonban nem kívántak nyilatkozni. Ha választ kapunk a kérdéseinkre frissítjük cikkünket.