Pszichiátert javasolt politikai ellenfelének Semjén Zsolt

Semjén Zsolt Budapest, 2014. december 28.
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes interjút ad a Magyar Távirati Irodának dolgozószobájában 2014. december 15-én.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Budapest, 2014. december 28. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes interjút ad a Magyar Távirati Irodának dolgozószobájában 2014. december 15-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Meglehetősen pikírt stílusban válaszolt Varju László írásbeli kérdésére Semjén Zsolt a Parlament honlapján. 
Vágólapra másolva!

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője egyebek mellett arra volt kíváncsi, miért gondolja a KDNP elnöke, hogy a vasárnapi vásárlás nem minősül szabadidős tevékenységnek, a vadászatot viszont helyénvalónak tartja a hét utolsó napján.

Varju László kihúzta a gyufát Semjén Zsoltnál Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Többen nézték a videót, mint ahányan szavaztak

Varju László utalt a miniszterelnök-helyettes Mandinernek adott interjújára is, amelyben Semjén – az állatok mennybemenetelének elutasításán túl – arról is beszélt, hogy a KDNP-t gyalázó videó mögött egy érdekcsoport áll, amely „a szabad vasárnap miatt indított támadást a kormány és a kereszténység ellen”.

Ezért az ellenzéki képviselő azt is megkérdezte Semjéntől, vajon szerinte az említett videó megtekintőinek és megosztóinak száma hányszorosa a KDNP-szavazók számának.

Semjén Zsolt egy katekizmus könyvet is mellékelt a válaszához Forrás: MTI/Mohai Balázs

Katekizmus és pszichiáter

Ma közzétett rövid válaszában Semjén Zsolt nemcsak Varju Lászlónak, hanem Gyurcsány Ferencnek is üzent.

„Először is az Ön és a „rendszeresen bérmálkozó” pártelnöke részére - hittani műveletlenségüket pótlandó - eljuttatunk egy A Katolikus Egyház Katekizmusa c . könyvet. Másodszor pedig tájékoztatom, hogy egy KDNP-szimpatizáns pszichiáter jelezte, hogy problémája kezelésében kész segíteni Önnek, ha akar beszélni róla” – írta a KDNP elnöke.

Az állatoknak nincs mennyország

Semjén Zsolt a Mandiner.hu-nak adott interjújában úgy fogalmazott: azzal, hogy vasárnaponként a családi boltok kinyithatnak, a törvény célja megvalósult, mert a család a családi boltban együtt van vasárnap.

"A szabad vasárnap a KDNP egyik nagy sikere. Százezer kereskedelmi dolgozó legelemibb munkavállalói jogairól van szó, úgyhogy elég bizarr, amikor baloldaliak és szakszervezetek támadják. Az, hogy mindenkinek járjon a vasárnapi pihenőnap, amelyet a családjával együtt tölthet, a legrégebbi szociáldemokrata követelés" – tette hozzá.