Elszabadultak az indulatok Tapolcán

Czunyiné dr. 
Bertalan Judit, köznevelésért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő és Fenyvesi Zoltán, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje tart lakossági fórumot Révfülöpön 2015. március 28-án Czunyiné dr. 
Bertalan Judit, köznevelésért fe
Czunyiné dr. Bertalan Judit, köznevelésért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő és Fenyvesi Zoltán, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje tart lakossági fórumot Révfülöpön 2015. március 28-án
Vágólapra másolva!
A Fidesz szerint több alkalommal zaklatták az önkénteseit Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében. A kormánypárt azt közölte, hogy felgyújtották és megrongálták a plakátjait, ezért feljelentést tesz. Az MSZP úgy véli, nagy a pánik a kormánypártban, és hozzátették, hogy aktivistáik biztos, hogy nem tettek ilyet. A Jobbik közölte, hogy ők betartják a szabályokat, és visszautasítják a Fidesz rágalmait. 
Vágólapra másolva!

A Fidesz szerint a tapolcai időközi országgyűlési képviselő-választás tétje az, hogy Tapolca, Ajka, Sümeg és térsége nyertese lesz-e a következő éveknek. A nagyobbik kormányzópárt – utalva arra, hogy a szavazói részvétel elmarad a tavalyi országgyűlési választások részvételi arányától – mindenkit arra biztatott, hogy éljen szavazati jogával.

A Fidesz–KDNP jelöltje, Fenyvesi Zoltán és Orbán Viktor Tapolcán Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az MTI-nek elküldött közleményükben úgy fogalmaztak: a Fidesz számára a mostani választás becsületbeli ügy.

Plakátokat gyújtogattak

A kormánypárt közölte azt is, hogy mivel más pártok aktivistái több alkalommal zaklatták a Fidesz önkénteseit, emellett plakátokat gyújtottak fel és rongáltak meg, feljelentést tesznek az ügyben.

A kormánypárt szerint megrongálták a plakátjaikat Fotó: Szabó Gábor - Origo

– fogalmazott a nagyobbik kormánypárt.

MSZP: Nagy a pánik a Fidesznél

Fogalmunk sincs, ki zaklathatta őket, a mi aktivistáink biztos nem – így reagált a Fidesz kijelentésére Gőgös Zoltán, az MSZP Veszprém megyei elnöke. A szocialista politikus szerint

Gőgös az Origónak úgy fogalmazott: "Feltehetően attól félnek, hogy folytatódik az, amit elkezdtünk Újpesten, és amit folytattunk Veszprémben. Ennek, valljuk be, azért van esélye" – tette hozzá a szocialista képviselő.

Az MSZP-s Gőgös Zoltán szerint nagy a pánik a Fideszben Forrás: MTI/Kovács Tamás

Annak kapcsán, hogy meglehetősen alacsony a részvételi arány Tapolcán, Gőgös Zoltán úgy fogalmazott: "Nagyjából azt látjuk, hogy a mi szavazóink elmennek voksolni." Mint mondta: "Az eddigi időköziken is az volt a jellemző, hogy a másik tábor nem ment el szavazni, és ez hozta nekünk a sikert."

Jobbik: Kubatovék zaklatnak

Ha a kétségbeesett kormánypárt szélsőjobboldali agresszorok alatt a Jobbik fiataljait érti, akkor

– közölte szerkesztőségünkkel a Jobbik. Mint írták: a most is Tapolcán látott, hóna alatt gyanús mappákat hordozó Kubatov Gáborral és listázó csapatával ellentétben, akik ezekben a percekben is a választópolgárok zaklatásával vannak elfoglalva, a Jobbik az elmúlt huszonöt év egyetlen tiszta erejeként minden választás során, így most is, betartja a szabályokat.

A Jobbik közölte, hogy ők betartják a szabályokat Fotó: Polyák Attila - Origo

A párt szerint a Jobbik volt az egyetlen politikai erő, amelyik gyűlöletkeltés, rágalmazás, negatív kampány helyett pozitív, a térség fejlődését szolgáló programmal szólította meg a voksolásra jogosultakat.

A Jobbik bizakodik

Rig Lajos, a Jobbik jelöltje a részvételi adatok kapcsán az Origóval közölte, hogy a 15 órás adatok szerint a tavalyi választók kétharmada most is elment szavazni. A politikus azt írta: ezt mi nem tartjuk tragikusan alacsonynak egy időközi választáshoz képest. Ezen belül Tapolcán aránylag magas a részvétel, ami a jobbikos városvezetésbe vetett bizalmat tükrözi, és bizakodásra ad okot.

A révfülöpiek nem különösebben foglalkoznak a választással. Helyszíni tudósításunkat ide kattintva olvashatja.