Csütörtökön nyári meleg, a hét végén meg nagyon hideg lesz

Vágólapra másolva!
A hét elején érkező hidegfront ellenére a hét közepéig marad a 20 fok körüli meleg, a hét végén viszont helyenként már 10 fokig sem melegszik a levegő – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az országos középtávú előrejelzés szerint a héten sokfelé várható eső, zápor, és többször megerősödik, olykor viharossá fokozódik a szél is.
Vágólapra másolva!

Hétfőn délelőtt sokfelé megélénkül, az északi országrészben meg is erősödik a szél. A késő délután érkező hidegfronthoz kapcsolódóan néhol viharos szélrohamok is lehetnek. A maximum-hőmérséklet ennek ellenére 19–24 fok között valószínű.

Marad a kellemes idő

Kedden még előfordulhatnak záporok, de napközben sok napsütés is várható. A leghidegebb órákban 3–8 fok lehet, nappal 13–17 fokig melegszik a levegő. Szerdán napközben is sok napsütés várható. A maximumok várhatóan 19–23 fok között alakulnak.

Csütörtökön jön a nyári meleg

Csütörtökön napos, száraz idő várható. A leghidegebb órákban 3–8 fok lehet. Napközben pedig 22–26 fokig emelkedik a hőmérséklet. Pénteken is hasonlóan alakul az időjárás, de egyre többfelé várható eső, zápor. Helyenként megerősödik a szél is.

Ha teheti, csütörtökön töltse a szabadban az idejét! Forrás: Thinkstock

A legalacsonyabb hőmérséklet 6–11, a legmagasabb hőmérséklet 18–25 fok között alakul.

Visszatér a késői tél

Szombaton eleinte szórványosan eshet az eső, majd délutántól elszórtan zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. Nagy területen viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 5–10 fok lehet, napközben 8–13 fokig melegszik a levegő. Vasárnap is hasonló maximumokra számíthatunk.