Beperelték a terrorelhárítókat

Vágólapra másolva!
Beperelte a Társaság a Szabadságjogokért a Terrorelhárítási Központot. A TASZ szerint, bár indokoltan zárta le a TEK a Kossuth teret Angela Merkel látogatásakor, olyan későn szóltak róla, hogy a téren tüntetők már nem tudtak jogorvoslattal élni. 
Vágólapra másolva!

Alkotmányos kötelezettségének megsértése miatt beperelte a Terrorelhárítási Központot a TASZ. A jogvédőknek az a gondjuk, hogy a TEK a német kancellár látogatásakor későn szólt a Kossuth téren tüntetőknek, hogy lezárják a teret, így a téren tüntetők nem tudtak mit tenni, mert egyszerűen nem maradt rá idejük.

A TASZ nem vitatja, hogy a területlezárás törvényes volt, de az Origóhoz eljuttatott közleményükben azt írták, hogy az intézkedést nem mérlegelték kellőképpen, pedig az alkotmányos kötelezettségük lett volna.

A TEK a német kancellár érkezése előtt alig egy nappal, február 1-én rendelte el a Kossuth tér lezárását, ahol azokban a napokban is az Ország Gyűlése Mozgalom tüntetett. Az intézkedés éjfélkor lépett hatályba, és a Budapesti Rendőr-főkapitányság abban a pillanatban elbontotta a demonstrálók sátrát. A TEK a BRFK-t is beperelte.

A TASZ azt kéri a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságtól, hogy állapítsa meg: a TEK a békés gyülekezéshez való jog alkotmányos garanciáit sértő határozatot hozott.