Járható a Széll Kálmán tér

Illegális sávszűkítés miatt torlódás a Széll Kálmán térnél
Illegális sávszűkítés miatt torlódás a Széll Kálmán térnél
Vágólapra másolva!
Hétfő délig befejezték Széll Kálmán teret is lebénító Krisztina körúti útmunkát. A kiviteletző cég szerint ők teljesen legálisan dolgoztak, a BKK ezt másként látja.
Vágólapra másolva!

Van hatósági engedélyünk a Krisztina körúti munkálatokra – állította közleményében a Sade Mélyiépítő Kft., ami útbontásával vasárnap délután és hétfő dél között bénította meg a Széll Kálmán tér forgalmát.

A cég szerint hétfő reggel hat óráig engedéllyel dolgozhattak, de egy előre nem látható esemény hátráltatta a munka befejezését. Délre viszont biztosan elhárul a forgalmi akadály - írta a SADE, ami eleget is tett ígéretének: a BKK is megerősítette, hoy a Krisztina körúton 12 óra után helyre állt a közlekedés rendje, megszűnt a dugó a Széll Kálmán téren is.

Mégis illegális?

A sávlezárással járó útbontást vasárnap illegálisnak nevezte a BKK, és felszólították a kivitelezőt a helyzet rendezésére. Erre éppen hétfő reggel hat óráig adtak időt a mélyépítőnek.

Vasárnap délután kezdődött a Széll Kálmán tér forgalmát is lebénító útbontás Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A feltúrt és lekerített útszakasz miatt délig még lépésben haladt az autósor a Margit körút és a Szilágyi Erzsébet fasor felől az Attila út irányába.