Februárban vették Habony kisbuszát

Habony Árpád, kisbusz, Volkswagen
Vágólapra másolva!
A Porsche Hungária adta el februárban azt a Volkswagen kisbuszt, amit Habony Áprád miniszterelnöki tanácsadó vezetett március végén, és többször áthágta vele a KRESZ szabályait. Azt nem tudni, hogy ki volt az új autó vevője, Habony-e, vagy valaki más. A szabálysértések miatt eljárás indult.
Vágólapra másolva!

Februárban a Volkswagen-viszonteladó Porsche Hungária Kft. értékesítette új autóként azt a Volkswagen kisbuszt, amelynek hátterét azóta találgatja a sajtó, hogy március végén többször szabálytalankodott vele Habony Árpád, az anyósülésen Andy Vajnával.

Nem tudni, ki vette meg

A Porsche Hungáriánál az atv.hu kérdésére megerősítették: korábban az ő autójuk volt a kisbusz, ám a járművet februárban értékesítették, ezért az már nem a cégé, és nem is a tesztautójuk. Azt elárulták a cégnél, hogy a kisbuszt új autóként helyezték forgalomba Magyarországon, de más tájékoztatást nem adtak az ügyben, üzleti titokra hivatkozva.

Továbbra sem tudni, kié

Vagyis nem tudni, ki vette meg a márkakereskedésben a járművet februárban, ki használta azóta, és kinek a tulajdonában van most. A legkézenfekvőbb megoldást, miszerint a kisbusz a korábban több nagy értékű autó – Mercedes, Audi – sofőrjeként lefotózott Habonyé lehet, az érintett nem kommentálta.

Habony Árpád a fővárosból Tatabányára vezette a kisbuszt Forrás: Origo olvasói fotó

A Habony utasaként lefotózott Andy Vajna filmipari kormánybiztos sem jelentkezett, hogy az övé lenne a kocsi, viszont felmerült, hogy állami fenntartású lehet. A Miniszterelnökség utóbb közölte, hogy nem minisztériumi vagy minisztériumok háttérintézményeihez tartozó autóról van szó.

Nem tudni, hogy a miniszterelnöki tanácsadóé-e az autó Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Később Szigetvári Viktor, az Együtt társelnökének kérdésére a Terrorelhárítási Központ közölte, hogy a NAE-045-ös rendszámú Volkswagen kisbusz nem az övék, az Origóval pedig a Miniszterelnökség tudatta a múlt héten, hogy nem is a hivatal hatáskörébe tartozó titkosszolgálatoké a jármű.

A rendőrség eljárást indított

Az RTL Klub Híradója pénteken számolt be arról, hogy értesülésük szerint a II. kerületi rendőrkapitányság eljárást indított Habony Árpád ellen a március végén elkövetett szabálysértések miatt. Az Origo is beszámolt arról, hogy Habony Árpád és Andy Vajna március 29-én, vasárnap tűnt fel a kisbusszal a budai Fő utcán, majd még aznap este ugyanazzal a járművel Tatabányán bukkantak fel.

A róluk Budapesten készített videofelvétel szerint az autót vezető Habony megpróbálta kikerülni a bíróság előtt Tarsoly Csabára váró fotósokat és az operatőröket, ezért a záróvonalon keresztül áttért a szembejövők sávjába, majd behajtott egy zsákutcába is. Sem ő, sem a kormánybiztos nem volt bekötve.