Kövér Lászlónál járt Martin Schulz

Kövér László fogadta Martin Schulzot
Kövér László fogadta Martin Schulzot
Vágólapra másolva!
A jövőben még intenzívebbé kell tenni az Európai Parlament és a nemzeti parlamentek közötti kapcsolattartást - többek között erről volt szó Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Martin Schultz, az Európai Parlament elnökének hétfői budapesti találkozóján.
Vágólapra másolva!

Az Országházban tartott találkozón mindkét fél kiemelte az Európai Parlament és a magyar Országgyűlés közötti hagyományosan jó kapcsolatokat, és egyetértett abban, hogy a jövőben még intenzívebbé kell tenni az EP és a nemzeti parlamentek közötti kapcsolattartást, egy olyan intézményi struktúra fenntartásával, amelyben a nemzetállami és az európai döntéshozatal egyszerre járulhat hozzá egy erős Európa megteremtéséhez.

Erős államok, erős Európa

Kövér László úgy fogalmazott, hogy minden múltbéli és esetlegesen előttük álló vita dacára nem az európai intézményrendszer gyengítésében, hanem pont fordítva, egy erős Európa megvalósításában érdekeltek, amely azonban csak erős nemzetállamokra épülhet.

Kövér László fogadta Martin Schulzot Forrás: MTI/Illyés Tibor

Martin Schulz szerint az Európai Parlamentben, azaz európai szinten a nemzeti parlamentek fontosabb szerepet kell hogy kapjanak. Megemlítette, hogy az EP-ben az uniós szabályzások fele nemzeti kezdeményezésre született, így ezen szabályozók hatékonyságának növelése mindkét fél érdeke az együttműködés kiterjesztése által is.