Kétszer hazugozta le Lázár Jánost a Hír TV-s

Lázár János Budapest, 2015. április 16.
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatót tart az Országházban 2015. április 16-án.
MTI Fotó: Kovács Attila
Budapest, 2015. április 16. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatót tart az Országházban 2015. április 16-án. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Hazugnak nevezte legfrissebb Facebook-bejegyzésében Lázár Jánost György Zsombor, a Magyar Nemzet és a Hír TV szerkesztője. Szerinte a miniszter állításával szemben van bojkott a Simicska-médiabirodalommal szemben. Lázár csütörtöki sajtótájékoztatóján „bimbódzó románcnak” minősítette Simicska Lajos és a Jobbik kapcsolatát.
Vágólapra másolva!

Lázár János a szokásos csütörtöki sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy ugyan a Fidesz nem bojkottálja a Hír TV-t, ott mintha mégis diszkriminálnák a kormánypárti megszólalókat. A miniszter még ennél is tovább ment, egyenesen „bimbódzó románcnak” minősítette Simicska Lajos és a Jobbik kapcsolatát.

„Igenis van bojkott”

Pénteken pedig a Magyar Nemzet és a Hír TV szerkesztője kelt ki a miniszter szavai ellen a Facebookon közzétett bejegyzésében. Büntetőjogi felelősségem teljes tudatában bejelentem, Lázár János nem csak cinikus, hanem egy hazug politikus - írja.

György Zsombor azt is hozzátette, hogy a Fidesz igenis bojkottálja a Hír TV-t, a Magyar Nemzetet és a Lánchíd rádiót. Példaként a tapolcai fideszes jelölt elutasítását hozta fel.

"(...) A sajtótájékoztató egy pontján Lázár meg is jegyezte, hogy a Hír TV-n mostanában diszkriminálják a kormánypárti...

Posted by György Zsombor on 2015. április 16.

Rogán kérése

Mint arról az Origo korábban beszámolt, nem kívánják bojkottálni a Hír Televízió műsorait és a Magyar Nemzetet a kormánypárti politikusok. Korábbi sajtóhírek szerint Rogán Antal arra kérte képviselőtársait, hogy ne nagyon nyilatkozzanak a Simicska-médiabirodalomban. Az Origónak nyilatkozó elemző szerint drasztikus lenne egy ilyen lépés, de nem példa nélküli a Fidesz történetében.

Február elején robbant a bomba

Simicska Lajos február elején beszélt arról, hogy totális médiaháborút hozhat, ha a kormány valóban bevezeti az ötszázalékos reklámadót az RTL-lel való békülés érdekében. Ez az ötszázalékos adó számítások szerint megötszörözné Simicska birodalmának fizetési kötelezettségeit.

Simicska bejelentése után nem sokkal lelkiismereti okokra hivatkozva lemondott a vállalkozó médiabirodalmának hat vezetője, Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője és a Hír Televízió elnöke, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az MNO főszerkesztője, Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese, Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese és Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese. Simicskát meglepte a vezetők távozása, majd indulatos és obszcén kifejezésekkel illette Orbán Viktort és a kormányt.

Simicska Lajos és a kormányfő között nagyon megromlott a viszony Fotó: Bielik István - Origo

Elvek

Simicska Lajos később az Origónak azt mondta, ez a háború mégsem a pénzről, hanem az elvekről szól. Orbán Viktornak szerinte csak a lojális média kell, a kritikai hangút és az ellenségest ezért ellehetetleníti. Ezt viszont ő nem hagyja, háborúzik, bár még nem tudja, melyik fél megy tönkre előbb a harcban.

Ügynökvád

A miniszterelnök és egykori katonatársa között akkor újult ki ismét a konfliktus, amikor Simicska Lajos bő két héttel ezelőtt azt állította a Mandinernek, hogy Orbán Viktor a katonaságnál jelentett róla. A részleteket bővebben itttalálja.

Korábban a Hír24 kérdésére a kormányfő azt mondta, Simicska Lajosból a sértettség beszél, amikor csinn-bumm cirkusszá silányítja a politikát. Erről bővebben itt olvashat.