15 millióba került a Páva Zsoltnak vett luxusautó

Páva Zsolt (Fidesz) Bánki Erikkel, a párt regionális pártigazgatójával beszélget egy pécsi étteremben, miután ismét Pécs polgármesterévé választották a 2010-es önkormányzati választáson
Vágólapra másolva!
A Pecsistop.hu információi szerint nem 12, hanem 15 és fél millióba került az új luxusautó, amelyet közbeszerzésen vettek a pécsi városvezetőnek, de a hivatalos kommunikációból valahogy kimaradt az áfa. 
Vágólapra másolva!

Páva Zsolt Volvója valójában 15.425.249 forintba került, ellentétben a korábbi hírekkel, amelyek 12 milliós beszerzési árról szóltak.

Páva Zsolt egy pécsi étteremben (jobbra) Forrás: MTI/Kálmándy Ferenc

Páva kocsija így tehát bruttó 15,4 millióba került, a másik két városvezetőnek vásárolt két Mazda gépjárműért pedig összesen 16,18 milliót fizettek.

Összefüggések

A nyertes pályázó cég vezetője az a Schneider János, aki fideszes önkormányzati képviselő volt Pécsen, egy érdekeltségéhez köthető cég pedig ugyanazon a pályázaton nyert 223 milliót szállásfejlesztésre, amin Tiffán Zsolt cége is sikerrel járt - emlékeztet a lap.

Az önkormányzat azért írt ki közbeszerzést új szolgálati autókra, mert a korábbiak elavultak, és állítólag sokba került a szervizelésük.