Habony Ilyennevű Árpád találkozásai Orbán Viktorral

2015.04.22. 10:21

Nincs a kifizetési listán Habony Árpád, és nem is a miniszterelnök tanácsadója – ezt mondta Orbán Viktor Miskolcon. A teljesség igénye nélkül az Origo összegyűjtötte az elmúlt több mint egy évtizedből azokat a képeket, amelyeken együtt szerepelnek.

Forduljon a népesség-nyilvántartóhoz, ilyen nevű embert a kormány nem foglalkoztat, nincs rajta a kifizetési listán – mondta a Miskolcon fejlesztéseket bejelentő Orbán Viktor a Habony Árpáddal kapcsolatos újságírói kérdésre.

Nem tud azzal mit kezdeni

A miniszterelnök elmondta, nem tud azzal mit kezdeni, ha valaki a tanácsadójának képzeli magát, vagy annak nevezik az újságok. Hozzátette, hogy az ilyen kérdéseket a lerázandó kategóriába sorolja, és nem kíván reagálni a kávéházi pletykákra.

Mindezek ellenére összegyűjtöttük az utóbbi évekből azokat a képeket, amelyeken Orbán Viktor és Habony Árpád közösen láthatóak.

Tizenegy évvel ezelőtti tanácskozásForrás: MTI/Kovács Attila

A Fidesz országos elnökségének 2004. augusztusi rendkívüli ülésén is ott volt Habony Árpád. Ekkor mondott le Medgyessy Péter, és később került a helyére Gyurcsány Ferenc.

Zágrábba is elkísérte Orbánt HabonyForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

2008. október 30-án egy zágrábi konferenciára is elkísérte Habony Orbánt. 

Orbán Viktor távozik a 2010-es kötcsei találkozórólForrás: MTI/Varga György

A 2010-es kötcsei találkozón Habony Árpád is ott volt. Akkor a miniszterelnök többek között arról beszélt, hogy a kétharmados kegyelmi állapot nem tart örökké.

A 2012-es egri frakcióülés előtt is láthatták HabonytForrás: MTI/Komka Péter

Orbán Viktor környezetében a 2012-es egri frakcióülés előtt is feltűnt Habony Árpád. Az ülés meglehetősen feszült hangulatú volt, ahol Orbán állítólag ellene szóló puccsról is beszélt.

A Parlamentben is sikerült a kormányfő közelében felbukkanniaForrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Orbán Viktor és Habony Árpád a Parlamentben.

2013-ban Gyulára is elkísérte a frakciótForrás: MTI/Mohai Balázs

A 2013-as gyulai frakcióülésen is ott volt Habony Árpád. Az ülésen a rezsicsökkentés volt a középpontban. Politikai pletykák szerint a rezsicsökkentési kampány Habonytól származott.

Habony Árpád láthatta a zakóját levető Orbán ViktortForrás: Facebook / Orbán Viktor

Habony Árpád és Orbán Viktor a miniszterelnöki dolgozószobában.

Habony már öt éve is Orbánnal mutatkozottForrás: Facebook / Orbán Viktor

Habony Árpád és Orbán Viktor együtt várják a 2010-es parlamenti választási eredményeket.