Mit keresett Vitézy Dávid Egerben?

Vitézy Dávid
Vitézy Dávid tömegközlekedési szeközökkel járta be Heves megyét
Vágólapra másolva!
Vitézy Dávid testközelből mérte föl Heves megye tömegközlekedési lehetőségeit. A miniszteri biztos szerint túl messze van az egri buszállomás a vasútállomástól, és a jövőben erre a problémára megoldást kell találni. 
Vágólapra másolva!

Vitézy Dávid az elmúlt napokban Heves megyében járt, és sokat utazott a helyi Volánnal – derült ki a BKK egykori vezetőjének Facebook-oldaláról. Szerinte Eger buszállomása építészetileg az egyik legszebb az országban – de sajnos elég szerencsétlen fekvésű is.

Vitézy Dávid tömegközlekedési eszközökkel járta be Heves megyét Forrás: Origo

Mint oly sok nagyvárosunkban, Egerben is tipikus probléma, hogy a vasútállomástól távol van a buszpályaudvar, így jól működő busz-vonat csatlakozások nem működnek, és a gyorsvonatokkal párhuzamos Budapest–Eger-buszjáratok viszik az utasok jelentős részét, akik aztán a buszállomáson tudnak közvetlenül átszállni a térség más járataira – olvasható a bejegyzésben.

Versenyképesség

A sok városban tervezett vagy már épülő intermodális csomópontok (többféle közlekedési eszközt kombináló csatlakozás) programját azért is kell folytatni, hogy a vasút versenyképesebb legyen, és a térségi buszjáratok a megyeszékhelyeken és nagyvárosokban közvetlenül csatlakozhassanak hozzá – állapította meg Vitézy.

Ezért felel Vitézy

Mint arról az Origo is beszámolt, az országos tömegközlekedési szoftver fejlesztését, a távolsági buszok és a vonatok menetrendjének összehangolását, közös internetes felületen való megjelenítését, az egységes jegyárusítás létrehozását és az utastájékoztatás korszerűsítését tekinti fő feladatának Vitézy Dávid miniszteri biztos.

A helyközi, elővárosi országos közlekedésben a MÁV és a Volán-társaságok szolgáltatásainak összehangolását célzó egységes koncepciót kell megalkotnia. Ez egy új tömegközlekedési rendszer kialakításáról szól, és arról, miként lehet versenyképessé, vonzóbbá tenni ezeket a szolgáltatásokat – mondta.