Vakokat rabolt ki a fiatal fiú

Vágólapra másolva!
Több látássérült emberre is rárontott egy tizennégy éves fiú Budapesten. Egyiküktől 350 forintot rabolt. A Vakok Intézeténél támadott, most vádat emeltek ellene. 
Vágólapra másolva!

A fiú tavaly augusztus 23-án döntött úgy, hogy a könnyű zsákmány reményében vakokat, és látássérülteket rabol ki. Budapesten a Vakok Állami Intézete közelében csapott le.

350 forint

Először egy erősen látássérült, fehér bottal közlekedő emberre támadt. Ki akarta tépni a kezéből a szatyrát, és azzal fenyegette, hogy megkéselik, ha nem adja oda a pénzét. Összesen 350 forintot kapott.

Kitépte a nyakláncot

Nem sokkal később egy másik fehér bottal közlekedő férfit szemelt ki magának, aki éppen vak édesanyját kísérte a Vakok Intézetébe. A fiú a férfi mögé lépett és letépte nyakából az arany nyakláncát, és menekülni próbált. A férfi próbálta követni, de elesett, így nem tudta tovább üldözni.

A fiatalkorú fiút az ügyészség a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással vádolja, amiért maximum öt évet kaphat. Jelenleg előzetes letartóztatásban van – közölte a Fővárosi Főügyészség.